A może bez turbiny?

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

PRZECEŻ JA JUŻ OPISYWAŁEM TEGO NISSANA!
To było ze 4 miesiące temu albo i lepiej ten nissan stał w komisie w gdańsku i chciał go kupić karlos!

To ten o którym pisałem ze turbina została ominięta rurą od odkurzacza.
Karlos czemu sie nie odzywasz jak podniecałeś sie tą furą na początku spodkania z 200SX :mrgreen: :wink:
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

o rzesz w morde to ten z kartuskiej hahahah co za beeeeeeeeeka pierwsze spotkanie z 200sx-em Karola :P hehe co za beka nie no kurde piekna sprawa ale samochod przyznacie z jajem zrobiony hahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahaha
az chyba zadzwonie z ciekawosci :P
Ostatnio zmieniony czw 26 sie, 2004 07:14 przez kubus, łącznie zmieniany 1 raz.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Chłopaki, przekonaliście mnie... Chyba go jednak kupię!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

BTW: tekst Melchiora z zasadnością pozostawienia IC jest mistrzowski! (p.s. Mel, nie ma tu opcji [ you] :wink: )
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

No włąsnie po obejrzeniu środka to chyba nie jest ten. Chociaż zawsze można pomalować konsolę i pozmieniać. Poza tym tamten miał skórzane fotele, ale to też można zmienić dla niepoznaki. No i ogółnie środek tamtego był w dużo lepszym stanie. Chociaż zrurą od odkurzacza to jest tak samo.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
Melchior
Coś już wiem
Coś już wiem

Bo z tą rurą to pewnie jest już ogólnopolski patent mechaników naprawiających samochody z turbiną.

Przyjeżdża klient i mówi że mu kopci, a Mechanik : zrobimy. Potrwa 2 tygodnie, będzie nieco słabszy, ale już nigdy nie bedzie kopcił. Po czym lecą do sklepy zakupić tuningowy ZELMER KIT all-in-one.
Awatar użytkownika
Bodiniusz
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mnie zastanawiają takie rzeczy:
1. Puszczone powietrze przez IC musi przechodzić bardzo słabo (wyrzucenie turbiny sprawia, że idzie słabiej, a tu jeszcze do-osłabienie)
2. Czy silnik nie powinien wówczas wymagać jakiegoś przeregulowania w związku z mniejszą ilością powietrza przechodzącego przezeń?
3. Ciekawe, czy ta turbina tam jeszcze jest... Pewnie nie, ale czy to jest proste do zrobienie takie wyrzucenie turbiny? Trzeba robić jakieś przejścia na kolektorze wydechowym czy jak?
4. Czy ktoś kiedyś próbował zrobić to co ten gostek - ale bez wyciągania turbiny? Czyli po prostu puścić powietrze z pominięciem jej? Ciekawy jestem jak to wpływa na pracę silnika (o ile w ogóle może pracować).
ChEsTeR

Jezeli chodzi o przerególowanie to nie trzeba nic robić jest przepływka i ona wszystkim steruje.
IC jest totalnie nie potrzebny ale za to bedzie miał bardzo elastyczny dół. :D
Ja kiedys dla chcey omilołem turbo w podlaczylem krórka rura przepływke z kolektorem i zdeaktywowałem wastgate. Nie ciagnoł jak nalezy wdzwiek miał inny z racji zmiejszonych oporów turbiny ale na obroty sie wkrecał jak wsciekły. :D
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Melchior pisze:Bo z tą rurą to pewnie jest już ogólnopolski patent mechaników naprawiających samochody z turbiną.

Przyjeżdża klient i mówi że mu kopci, a Mechanik : zrobimy. Potrwa 2 tygodnie, będzie nieco słabszy, ale już nigdy nie bedzie kopcił. Po czym lecą do sklepy zakupić tuningowy ZELMER KIT all-in-one.
turbina to raz a dwa to pan sie boi zeby nie poplynely paneweczki na jezdzie probnej :)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”