200sx s13 - większa pompa sprzęgła

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
brales
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam

Potrzebuje:
1) większej pompy sprzęgła do s13, idealna to taka o średnicy tłoka 3/4 cala. Seria=5/8
lub
2) mniejszy wysprzęglik, tzn taki o mniejszej średnicy tłoka niż seryjny. Seria=3/4

Potrzebuje bo muszę zwiększyć zakres ruchu wysprzęglika, a żeby to osiągnąć to albo większa pompa albo mniejszy wysprzęglik.

Wiem że w niektórych z32 TT były pompy 3/4 ale ciężko znaleźć i nie wiem jak ze spasowaniem tego do s13.
Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie ? Podpowiecie od jakiego innego auta można coś podpasować ?
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

a do czego ci ta większa pompa co tam cudujesz :)
Awatar użytkownika
brales
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Potrzebna mi w związku z problemami opisanymi tutaj:

topics49/sprzeglo-vt11637,30.htm

Po wzmocnieniu docisku żeby wysprzęglić potrzebuje większego zakresu ruchu. Próbowałem wszystkiego co sugerowali koledzy ale nie pomogło, obliczyłem w końcu jaki jest teoretyczny ruch wysprzęglika przy pojedyńczym wciśnięciu pedału sprzęgła i wyszło, że jest za mały :/

Edit: jakby ktoś potrzebował to polecam pompke z landrovera td04 :] średnica tłoka 0.75 cala, zeby zamontowac potrzeba dorobic adapter to mocowanie do sciany grodziowej i przejsciowke to przewodu bo jest minimalnie mniejsze srednica.
Ostatnio zmieniony sob 26 mar, 2011 16:34 przez brales, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”