T28 może sie kończy

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

No to pompnałem 1.2 bara z mojej regenerowane t28(nowy korpus) i widać pierwsze oznaki padania uszczelniaczy niestety :cry: Dzisiaj na zimnym silniku puszczał mi lekką chmurkę na wolnych, ale po rozgrzaniu wszystko wróciło do normy.
Właściwie odkąd zrobiło sie zimno widać że bierze więcej oleju i gdy po pałowaniu dojeżdżam do skrzyżowania to czuć że przepala. Absolutnie nie ma efektu parowozu, ale od miesiąca mam wrażenie że uszczelniacze coraz bardziej zapominają do czego mają służyć :x
Mam jeszcze dwa miesiące do konca gwarancji i zastanawiam się czy oddać czy liczyć na to że stan turbo sie ustabilizuje... Jeśli w ogóle przyjmą to pewnie nie wymienią znowu korpusu tylko włożą swoje brudne łapki w robotę garretta i będą modzić a to pewnie nie wyjdzie na dobre. Dmuchać na zimne czy czekać aż sie wysra i wkładać gt35? :wink:
Awatar użytkownika
geniula1
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ja bym oddawał na gwarancji i to szybko ;p
N/A-LPG KILLER ;)

Japan Auto
xiiooll
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Piotrek sam odpowiedz sobie na to pytanie. Jeśli wysra Ci się turbo po gwarancji to czy tak czy siak będziesz musiał kupić jakąś turbawke. Wyjmij ją i zawieś niech Ci ją sprawdzą i ewentualnie naprawią. Jak to zrobią to zacznij już zbierać kasę na nową większą, bo nie chce mi się wierzyć że będą ją naprawiać do usranej śmierci :P
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

To nie jest takie oczywiste. Dużo t25/t28 po prostu tak ma że troche sobie kopci i działają jeszcze bardzo długo, a jak wsadzą swoje łapy w korpus to wiesz jak może być... :| Na razie obserwuje co i jak i jeśli będzie sie pogarszac to oddam. szkoda by było jakby dwa miesiące nie wystarczyły żeby ją zabić, a trzeciego by padła:/
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

A padnie skoro już są tego oznaki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”