Rajdowy popierdalacz

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Pioterek raz piszesz że chcesz się uczyć a drugi o lancerze,
280KM 4x4 nawet gosposia pojedzie, a maluchem na maksa niewielu

zejdź na ziemię,
do snucia fantazji są specjalne portale :lol:

PS
to co Maretzky napisał powinieneś wkuć na pamięć i traktować jak pierwsze przykazanie...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

A to lancerem sie uczyć nie można? Ściemniasz coś ;) Czym szybsze auto tym szybciej sie uczysz bo nie ma miejsca na blędy i cieszenie geby. To tak jak byś wziął brzydszą koleżanke bo ładniejsza moze być za ostra :P

A na serio to potrzebna mi właśnie wycena bo może faktycznie porywam sie z motyką na słońce. Na razie pomożcie mi wycenić sunnego, chociaż jako podstawe. Czyli sr turbo i awd. jakie są sposoby żeby takie auto stanęło u mnie w garażu? Artur wspominał coś o swapie awd...

Mazda fajna ale droga. Za dużo hajsu na raz. Wszystkie peżoty reno czy inne odpadają. Jeśli pomysł dojdzie do skutku to ma być gruby. Troche na mój eko sposób czyli drut+taśma ale zapeirdalać musi strasznie. Albo duże NA albo duże turbo.
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

subaru justy + swap 2.0 boxer :mrgreen:
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
dziubas
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

NAwet jednego nie ma na allegro
i długo nie będzie bo to "biały kruk",a jak gdzieś trafisz sztukę to cie właściciel ceną powali na kolana , dasz sobie spokój z GtiR i kupisz lancera.Szykuj 40 koła albo 6 na malucha
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

PiotrekŁDZ, a ja Ci powiem tak, skoro tak bardzo chcesz się łykać w duże pojemności, to mam pomysła. Wstrzymaj się jeszcze z tym autem. Poczekaj do września przyszłego roku. Wtedy u mnie na wiosce odbywa się tzw Rajd Róży. Przyjedziesz, pojedziesz sobie nawet nissanem w tym rajdzie i zobaczysz czy w ogóle Ci się to spodoba. Jest to taki dość amatorski rajd, ale punkty do licencji można zdobywać. Wtedy zobaczysz co tu ludzie maluszkami wyprawiają ;) Bo naprawde nie chce gasić Twojego zapału, ale chyba porywasz się z motyką na słońce. Albo jak chcesz to możesz wpaść teraz, spotkamy się z gościem który jeździł w rajdach i właśnie przesiadł się z clio 1.8 na malucha, bo nie wystarczało mu kasy, żeby pchać się tym clio dalej. Pogadasz sobie z nim i może czegoś się dowiesz ;)
Awatar użytkownika
czarny1986r
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

http://moto.allegro.pl/nissan-sunny-gti ... 70116.html

we wrzesniu sprzedany tylko cena taka bo trocze w nim było zrobiona, za serie myśle ze kolo 15k moze mniej by trzeba bylo dac, pod warunkiem ze znajdzie sie sprzedawca
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Bardzo chętnie wpadne we wrześniu! Sunnym big turbo 300+ :mrgreen: :wink:

http://moto.allegro.pl/toyota-celica-tu ... 86247.html
Fajna ale droga i zaczynam od początku z nauką marki. Chciałbym jakoś wykorzystać godziny czytania archiwum TK i NT. Dlatego sunny. Może ktoś napisać jakie widział przedziały cenowe oryginalnego gtir'a? Gdzie ich najlepiej szukać? Czy swap awd tak jak pisał artur jest sensowny i opłacalny?
J
Edit: Kur** idealny, zakochałem sie. Nie chce malucha czy peżota, musi być sunny 300+! Ja jebie poniżej 5s. do 100 :shock: Dobra, zmieńmy cel tematu. Skupmy sie prosze na tym jak w opcji ekonomicznej postawić sunnego gtir w moim garażu? Gdzie najlepiej szukać? Jak wykręcić 300 kuca z sra jest pomysł, ale ile kosztowała by klatka, czy musi być z homologacją? Jak przygotować zawias pod rajdy? Nie wiem czy to jeszcze są odpowiednie pytania na to forum, ale łebscy tk na pewno coś wymyślą :mrgreen:
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 11:50 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

kup sobie skaja r32 GTR i przywoź go na lawecie :P
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

to było pierwsze co ozim zaproponował, potem sie dowiedział że w razie co będzie pilotem i coś mu mina zrzedła :lol:
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 11:53 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

no ja się wcale nie dziwie, raz miałem okazje pojechać jako pilot i wcale to fajne nie było :D
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Zaprawiał sie na wyrazowie już :wink: Dobra koniec ot. Ten dojebanany sunny kosztuje tyle ile powinien ale dla mnie za dużo. Kupie jeżdzącą serie poniżej 10 kafli? wtedy miałbym kolo 5 tys na pierwsze modyfikacje więc do zrobienia licencji chyba by mi starczyło. na początek 250+ i jest zabawa.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Masz 15 tys i chcesz GTiRa z 300 konnym silnikiem przygotowanym do rajdów z klatką itp ?? Za tą kase to nawet porządnego kompletu kół nie kupisz ....

Kup malucha albo CC , innego wyjscia nie masz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Suseł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

W tą Celicę się nie pchaj. Szrot jakich mało. Więcej szpachli niż na mojej "Babci". Wiem co mówię, bo należę do Celica-Club Poland i wiele razy było to auto omawiane. Wcześniej stało za 7k, koleś kupił, zmienił maskę na Carlosowską i chce sprzedać za 13k.
"If in doubt, flat out."
Colin McRae 1968-2007
Awatar użytkownika
Boost_Me
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

U mnie w mieście typek ma Pulsara GTI-r przełożony na LHD, i podobno chce go pogonić jak coś byś chciał to mogę się dowiedzieć co i jak.
Only Human
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Gdzies cos podobnego ostatnio czytałem.
Z malych to polecam jeszce Swifta 4x4 z silnikiem od gti`ka 1,3 ponad 100koni.

Co do sunny gti`ra to najlepiej szukac w englandi mozna czasem tanio wyrwac a przekladka kierownicy to chwila roboty.
Jak dobrze pokombinujesz to w 15 z kupnem i przekladka sie zmiescisz.

Dobra alternatywa jest jeszcze stare kanciate audi a80 w sedanie 4x4 z wrzucona v8 od audi.
Startowała kiedys taka audica ze mna w kjs`ie i przeciag robiła niesamowity

Co do klatki to do 2tysiecy ktos Ci ja spokojnie wspawa wg zalacznika J.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”