xZealoTx pisze: głośniki srednie to polecam blaupunkta... ewentualnie troche tansze boshmana jakos tak. tutaj tak samo zawias sprawdzamy
Chcesz mu zrobić na złość, że polecasz mu taki syf ??
Blaupunkt jeszcze ujdzie jeśli Cię okrutnie przycisnęło z kasą... ale prosze... nie boshmanny...
Maretzky pisze:Nie pamietam jaka jest wysokosc bagaznika w s13, ale chyba 25cm głosnik powinien wejsc , trzeba by pomierzyc i taki dobrac.
U mnie skrzynia 35cm wysokości, z głośnikiem 30cm, wchodzi praktycznie na styk, delikatnie unosząć tylną półkę.
Rainbow, DLS, Morel, Dego, Helix.... za tymi markami można się rozejrzeć. Często aukcje na allegro są od złotówki i kończą się w okolicach 300-400 zł za nowy, odseparowany zestaw.
Pamiętaj, że jeśli zależy Ci na jakimkolwiek graniu to przód jest najważniejszy !!
Głośniki tylnie można wogule pominąć, jeśli zestaw na przód będzie zacny i wzmocniony.
Wzmacniacz najlepiej czterokanałowy, w trybie tri-mode czyli dwa przednie kanały na głośniki lewy i prawy oraz dwa pozostałe zmostkowane w jeden kanał i do niego podpięta skrzynia. Polecam CarPowera w przystępnej cenie lub uDimension.
Skrzynia, może być np. Lanzara jakaś z bass-reflexem szczelinowym. Ja taką mam i polecam... nie jest to HiEnd, ale do ładnego grania się nadaje. Można znaleźć też na aukcjach skrzynie GroundZero... ładne zejście i fajny, miękki basik... za w miare dobre pieniądze.
No i warto by wygłuszyć chociaż przednie drzwi, żeby nie było jakichś, śmiesznych trzasków i wibracji... ale powiem, że ja nie wygłuszałem i mi to specjalnie nie przeszkadza.