Wyjmowanie skrzyni biegow

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Ok,to wkoncu było trzeba tego baniaka odkrecać od koła zamachowego przed wyciagnieciem skrzyni czy nie?
Pamietam ze napewno go odkrecałem baniaka własnie na tych srubach ale nie wiem czy przed czy po wyciagnieciu skrzyni.
Co do srub na zamachu to gwint normalny,trzeba jakos sklinowac kolo zamachowe.
Zeby fura odpaliła trzeba polaczyc ze soba dwa kabelki(zeby komp wiedzial ze skrzynia jest w pozycji P) przy puszce z bezpiecznikami(przy wtyczce wychodzacej do dzwigni zmiany biegów w automacie).
Teraz juz dokladnie nie pamietam ktore to były-ale info napewno jest na forum.
juris
Stały gość
Stały gość

trzeba było odkrecic baniak przed zdjeciem skrzyni gdyz tunel jest zamaly zeby wysunac skrzynie a pochylanie jej w dół według mnie jest zbyt ryzykowne. jeszcze jedno pytanko tyfer jest taki sam w auto i manualu??
Awatar użytkownika
krzych
Coś już wiem
Coś już wiem

W KA dyfer w automacie ma inne przełożenie , nie wiem jak w CA . Biegi są krótsze ma to swoje plusy i minusy , zmniejsza się prędkość maksymalna ale przyspieszenie na każdym biegu trochę lepsze.
Ostatnio zmieniony śr 29 wrz, 2010 09:51 przez krzych, łącznie zmieniany 1 raz.
juris
Stały gość
Stały gość

o co chodzi z tą tuleją w wale korbowym. gdzie takie coś można dokupić bo z tego co sie dowiadywałem to niedarady jej w całości wyciągnąć
Awatar użytkownika
krzych
Coś już wiem
Coś już wiem

Ja tą tuleje ślizgową wybiłem w całości z drugiego silnika , nie była aż tak mocno osadzona . Co do samego wybicia to już kombinacja , jak skompletuje "urządzenie" za pomocą którego ją wybijałem to wrzucę fotkę .
juris
Stały gość
Stały gość

spoko już kupiłem taką w aso koszt takiej imprezy to całe 25zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”