pomiar głośności wydechu....

kolektory wydechowe, tłumiki, downpipe, itp.

Moderator: Moderator

Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Jak w temacie :mrgreen: Czy ktos wie jak to sie robi (chodzi mi o to jak to policja robi)??? Jakie sa normy??? Co mi grozi :wink: :?:

A mianowicie chodzi mi o to ze mam montowany wydech 2,5" na dwóch tlumikach M-techa. Bez zadnego katalizatora i jak najprostrzy zadnych wywijasów. Ma byc przelot jak najwiekszy :). Jak mnie policja dorwie to co mam im mówic ??? Tzn jak sie mam z nimi klucic bo z tego co wiem to oni jakos dziwnie i róznie mierza ta glosnosc wydechu... Jak ma ktos moze jakiegos linka do tego rozporzadzenia to niech tu wrzuca....

Jedni mówia ze polowa obrotów max i odleglosc 0,5 metra a inni mówia ze pomiar robi sie na jalowym w odległosci 1 metra.... Co jest prawdziwe ???

Potrzebuje tez ten link z tym rozporzadzeniem bo musze to wydrukowac i jak cos zle beda robic to bede im machał przed nosem ta kartka....
Awatar użytkownika
Melchior
Coś już wiem
Coś już wiem

Machanie kartką, może zwiększać ciśnienie akustyczne i przekłamywać pomiar.

Pomiar wygląda tak :

Jeden policjant staje w odłegłości 0,5 m,drugi 1 m i jak ten pierwszy usłyszy co woła ten drugi, tzn że tłumik jest ok i nie jest za głośny.

Jak nie słyszy, to zmieniają się miejscami, aby wyelimionować błąd parasłuchu i aby mogli aproksymować dane.
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

fila najlepsza jest pokora a nie machanie kartką jak bedą chcieli to zabiorą ci za nie umyte lusterka dowód.
Ja poprostu koło panów policjantów przejeżdżam bez gazu. i po cichutku jak to tylko mozliwe.
Moja Żona to z pół kilometra rozpoznaje ze wracam do domu wiec o nakrycuj jej z kochanikiem nie mam mowy :wink: :mrgreen:
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Moja Żona to z pół kilometra rozpoznaje ze wracam do domu wiec o nakrycuj jej z kochanikiem nie mam mowy

:mrgreen: :mrgreen: dobre :D
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Fila, mówiłem Ci:
w pomieszczeniu; na 75 % obrotów, przy których masz max moc; pod kątem 45 stopni; nie pamiętam odległości;

tak jak mówił Jarkowy pokora albo dobra gadka ale nie machanie czymkolwiek przed nosem policjanta...
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ale to jest idiotyzm 75% obrotów... Jak mi kiedys ktokolwiek (policja) powie ze mam go wkrecic na takie obroty to im powiem ze nie ma bata.... Wlasnie dlatego napisalem zeby ktos mi dał tego linka jak ma z tym rozporzadzeniem... Jednym mierzyli na jałowym innym na 50% obrotów a teraz ty mówisz ze na 75% obrotów silnika... Wychodzi na to ze oni mierza jak chca... A ja wole miec karteczke na wszelki wypadek bo wiadomo ze jestem wybuchowy i boje sie ze jak z nimi zaczne sie klucic to nie wytrzymam i mnie wsadza za obraze.... Juz raz tak mialem bo naharhałem ( nie wiem jak sie to pisze) na buty jednemu....
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mały wojownik ...... hehe nie ma sensu sie z nimi klucic ladnie przyznac im racje pogadac ... i dac sobie spokoj z wyjasnieniami bo to nie pomaga a wrecz pogarsza sprawe zreszta jak wszyscy posiadacze nissanow powinni wiedziec....
" tak tak Panie wladzo wiem ze tu jest 50, no ale to jest Nissan tak sie nie da " :P

hm a co do glosnosci wydechu to tak szczerze mowiac heh norma jest ale kto ja zna :P
tylko ten co zabiera dowod chyba :P
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

buahahahhaha fila trzeba mu było powiedzieć wtedy żeby się schował do suki bo deszcz pada :D :mrgreen:
sprzedam koguta tel 997
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Wiedziałem, że kiedyś o tym czytałem na stritrejsingu.
Masz tu sznurek.

Nawiasem mówiąc, było to dokładnie 2 lata temu.
Goran220V

Czy to oznacza zatem, ze milicja nie moze mierzyc tego na ulicy tylko musi skierowac na badania techniczne w celu pomiaru?
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Dokładnie tak. Tylko, że badanie będzie na Twój koszt... :x :x :x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ wydechowy”