montaż skrzyni biegów

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

witam założyłem nowy docisk i sprzęgło włożyłem skrzynie i łapa jest luźna o tyle co powinien ją wypychać wysprzęglik może coś źle poskładałem ale patrzałem na manuala skrzynia doszła normalnie do śilnika jest 1 czy 2 łożyska ?? bo jakbym włożył 2 co dostałem do sprzęgła to by była gitara na starym docisku było ok docisk visun czy jakoś takoś założyłem EXEDY i dupa może dociski są rużne

[ Dodano: Nie 16 Maj, 2010 14:05 ]
podłożyłem nakrętkę między wysprzęglik a łapę pokreciłem wałem i jest gitara więc docisk jest jakiś krutszy albo wysprzęglik
Ostatnio zmieniony ndz 16 maja, 2010 12:48 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Sa rozne dociski a co za tym idzie rozne lozyska.
Przedliftowe nissane miały inne niz poliftowe z tego co pamietam
poszperaj po forum bo info na ten temat jest na 100% !
Ostatnio zmieniony ndz 16 maja, 2010 13:30 przez borimichal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
geniula1
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Łożyska różnią się jedynie budową ale średnica płaszczyzny która styka się ze słoneczkiem w docisku jest taka sama jak i grubość łożyska od płaszczyzny która styka się z dociskiem do końca tuleje na którą nabija się łożysko są takie same.
N/A-LPG KILLER ;)

Japan Auto
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Zle napisałem.
Piszac ze sa rozne dociski chodziło mi o to ze roznia sie gruboscia( przed i poliftowe z tego co kojarze).
I teraz nie pamietam czy do tego sa roznej grubosci łożyska czy wlasnie te "tuleje" na ktore owe lozyska sie nabija.
Przerabiałem ten temat z dwa lata temu
Awatar użytkownika
BUGALUS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

nie wiem kiedy wszedł lift mój gruz jest z 1990r zestaw wsadziłem exedy jak wleje olej do skrzynki to zobaczę jak lata :) a sprzęgło się dociera czy odrazu mogę wpaść na parking pod biedroną :)
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

No jak wpadniesz na parking to sprzęgło dotrzesz, nie? :wink: a powaznie, ja zawsze odrazu upalałem na nowym i jakoś żyje :)
Awatar użytkownika
GRAQ
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jak ja założyłem nowe sprzęgło Exedy to się nie dało upalać. Dopiero po paru ładnych km przestało się ślizgać. Najczęściej na 3 biegu puszczało.
sba4ever

Nie chce dokladac nowego tematu a nie moge znalezc info.
Kupilem sprzęgło ACT NS1-HDSS bede wsadzal po raz 1 na co powinienem zwrocic uwage?
Gelo mi doradzil zjechanie kola zamachowego i powiedzial jak rozebrac skrzynie.
Ma ktos instrukcje jak to poskładac w s14ce?
tam jest docisk tarcza lozysko tulejka i jakas pasta do 2800C. Prosze o pomoc.
Jak ktos nie chce zasmiecac to na PW pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”