Budowa/przycięcie poliuretanu jest tak sama zarówno Scooter-a jak tego z Energy suspension. Tak samo sam rdzeń jest ciasno osadzony a boczne elementy wchodzą trochę luźniej. Więc są w dokładnie tak samo wykonane, nie ma tu żadnych uchybień.
Wymieniam u siebie wszystkie gumy zawieszenia na poli i na razie nie miałem żadnych problemów. A jakość jest pierwsza klasa.
Robal ma w 100% rację drążek reakcyjny
głównie absorbuje drgania i przemieszczenia przód/tył.
Faktycznie mogę sobie delikatnie na regulowanych drążkach obrócić końcówkę i nie ma tego efektu. Ale zauważyłem, że im wyżej ustawione auto tym bardziej efekt przedstawiony przez ciebie jest większy. Wiec składanie zawieszenia w pozycji naturalnej auta jest wskazane.
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale seryjne gumy trochę się różnią od tych wykonanych z poliuretanu. Zwykłe mają mniej gumy na brzegach co powoduje łatwiejsze ich wygięcie wewnątrz tulei jak również mniejszą sztywność.
Jak zdjąłem moje stare drążki to trzpień w tulei był właśnie wykrzywiony w jedną stronę.
Jeszcze jedna sprawa czy drążki z założonymi poliuretanami wchodziły ciasno w mocowania? czy musiałeś je na silę wciskać ?