Prędkościomierz

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Alex

Raz prędkościomierz działa, raz nie. Jak to naprawić? Help!!!
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Powiedz jak działa -to czy skaczy , a jak nie działa -to czy jak walniesz w szybkę to zaczyna działać :angered: .Jeżeli skacze albo wogule nie działa to kaput jedynie wymiana naprawienie tego ustrojstwa prawie niemożliwe.Mogą to być styki , trzeba rozebrać kokpit i posprawdzać ale małe prawdopodobieństwo, że to akurat to zazwyczaj poprostu pada :( .Linek i takie tam nie szukaj u nas jest wpełni elektroniczny i prędkościomież i obrotomież .Poszykaj w ogłoszeniach całego zestawu liczników koszt ok 100 zł. , jak powiedzą 200 to ty im też powieć..... :D :D :P
Awatar użytkownika
Dominik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Miałem to samo. wymiana licznika i w nic innego się nie baw.
Zadzwoń do Jarkowego On napewno będzie miał.
Ja od Niego kupiłem i jest ok.
Oby asfalt zawsze był suchy, gładki i lśniący. Amen
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Ja też takie coś miałem i mimo że jestem elektronikiem nie dałem sobie z tym rady i kupiłem drugi cały licznik.
Jakby co to mam jeszcze jeden (tzn. karlos ma ale to nie istotne) w zapasie ale wyskalowany w milach więc bedziesz musiał sobie przełozyć tarcze (cała ruznica miedzy licznikami).

Moze znajdzesz jakiegos lepszego kolesia od elektroniki i ci to zrobi ale pewnie bedzie chciał tyle samo co za drógi...
Nic więcej nie pomoge.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Awatar użytkownika
danilozia
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

na allegro gość ma i chce 100
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

a ja mam inne pytanie dot predkosciomierza
po zmianie opon na rozmiar zupelnie niestandartowy licznik bedzie przeklamywac, czy mozna licznik przestwic tak zeby dobrze wskazywal ?
Awatar użytkownika
Paweł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

licznika nie przestawisz.Jest to układ elektroniczny wydaje się ze bez zadnej regulacji , bo niby po co i jak :? .
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

gdzies kiedys widzialem ogloszenie ze wlasnie jaks firma przerabia cos zeby licznik dobrze wskazywal
ale nie pamietam kto gdzie i jak ?
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

IceMan pisze:gdzies kiedys widzialem ogloszenie ze wlasnie jaks firma przerabia cos zeby licznik dobrze wskazywal

Ha ha ha ha ha ha :D
Ale pewnie licznik przebiegu kilometrów!! :wink:
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

nie nie nie
chodzilo o wskazania predkosciomierza , nie rób ze mnie głupka :P
Alex

No i temat powrócił.
Zabrałem się za autko.
Mój prędkościomierz przestał wskazywać, więc kupiłem drugi.
Jak wczoraj się dokopałem (napiszcie jak wyciągaliście, być może mam latwiejszy patent) do prędkościomierza, to najpierw podłączyłem ponownie wszystkie styki do mojego.
Efekt był taki, że prędkościomierz zaczął działać. Ale po podłączeniu kupionego wyszła mała różnica we wskazaniach, więc postanowiłem przetestować sprawdzając wskazania jednego i drugiego przy takich samych prędkościach. Wypadło to podobnie - i jeden i drugi świrują np. przy prędkości 100km/h zaczyna nagle wskazywać 140km/h.
Więc są dwie opcje:
-obydwa prędkościomierze są walnięte
-prędkościomierze są dobre - walnięty jest czujnik

Pytanie brzmi: czy istnieje taka opcja, że przy walniętym czujniku prędkościomierz będzie świrować, czy poprostu przestaje działać?

Pytanie drugie brzmi: jaki jest koszt takiego czujnika i gdzie go mogę dostać?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jarkowy pisze:.
wyskalowany w milach więc bedziesz musiał sobie przełozyć tarcze (cała ruznica miedzy licznikami).

Nic więcej nie pomoge.

Wiec jesli kupie nakladki na zegary skalowane do120 czy ilus mph (180km/h) to jak mi maja wskazywac 240??
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Pajak2444 pisze:
jarkowy pisze:.
wyskalowany w milach więc bedziesz musiał sobie przełozyć tarcze (cała ruznica miedzy licznikami).

Nic więcej nie pomoge.

Wiec jesli kupie nakladki na zegary skalowane do120 czy ilus mph (180km/h) to jak mi maja wskazywac 240??
Ale w milach to są 2 różne zegray , w 240sx jest do 190km/h (120mph) a w 200sx ang wersji do 240km/h (150mph).
Obrazek
patryk
Coś już wiem
Coś już wiem

Odgrzewam kotleta.... Jeśli Licznik nie pokazuje prędkości i licznik kilometrów nie chodzi to czy padł licznik czy czujnik?
eMCe

jest jeszcze 3 licznik w milach w 240sx 16v do 110 mil (180h) w wersji po lifcie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”