hamulce w s13 z s14

Wszystko od klocków hamulcowych, tarcz poprzez zaciski i pompy na płynach i przewodach skończywszy

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Litwinow
Stały gość
Stały gość

OK jak utnę kątówką to koniec będzie płaski (w oryginale jest wklęsłe - dostosowane do zacisku).
Pójdzie to czy bawić się jeszcze w szlifowanie żeby było wklęsłe?

kamilp1908 jakie podkładki zastosowałeś, bo z tego co widzę to chyba z 5 mm podkładek będzie potrzebne :D
Obrazek
Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

Jak chcesz to możesz spróbować zrobić wklęsłe najprościej na wiertarce stołowej ci to pójdzie. Ale jeżeli prosto obetniesz to nie musisz się już dalej bawić w obróbkę.
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

No to u mnie, aż tak dużo nie było. Ja zastosowałem 2 podkładki miedziane jakie były w zestawie z przewodami. U mnie pewnie było max 2mm.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

kamilp1908 to u ciebie więcej gwintu chwytało, do tego jak dodatkowo uszczelniłeś podkładkami miedzianymi to musi to faktycznie dobrze trzymać.
Awatar użytkownika
Litwinow
Stały gość
Stały gość

OK, wszystko jasne. Po pracy do narzędzi i robimy ;)

[ Dodano: Wto 27 Kwi, 2010 21:14 ]
Końcówkę zeszlifowałem trochę bardziej...
Obrazek

Pięknie wkręciło się w zacisk wraz z dołączoną prze HEL miedzianą podkładką.

I tu nasuwa się złota rada dla tych co mają problemy z montażem przewodów z firmy HEL:
Jeśli zrobili wam przewód o długości ok 60 cm zakończone tak samo na obu końcach, to poproście ich o dołączenie do przesyłki lub dosłanie przejścia na męską końcówkę widoczną na powyższym zdjęciu. Następnie zeszlifować ją na płasko i pasi jak ulał do zacisku S14 ;)
Ostatnio zmieniony wt 27 kwie, 2010 20:15 przez Litwinow, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ hamulcowy”