Słaba opcja z tym silnikiem z SR20DE z przenionapedowek-o ile sie nie myle blok sie troche rozni,nie wchodzi na skrzynie z SR20DET-takze czeka zabawa z zaadaptowaniem jakiejs skrzyni,do tego custom łapy i wiazka-szkoda zachodudemolik pisze:Nie chce zapeszać bo póki co mój silnik chodzi bez zarzutu, ale podepnę się pod temat bo na pewno ktoś już przeranbiał...
Sonsunkowo niedrgo ok 2000zł można dorawać swap SR20DE np od primery GT (nawet z '99). Można jeździć N/A, albo założyć do niego T25, większe wtryskiwacze... itd i jeżdzić na małym doładowaniu, tylko czy jest sens pchać się w silnik ??
Oczywiście chodzi mi o setup do zwykłego dynamicznego użytkowania na co dzień.
CO zrobić z uszkodzonym CA ???
Moderator: Moderator
- borimichal
- -#Moderator

nie wspominajac o tym ze n/a nie ma natrysku na denko tloka i wieksza kompresje
mozna zrobic bez rzezby soft turbo, ale porzadne uturbienie wymaga znowu worka kasy 
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
songo dogadaj sie z ktoryms z chłopaków z forum którzy maja pojecie co beda robic i co trzeba zrobic w twojej nysce ktos kto ci miarodajnie to przedstawi
bo jak ktos sie zle do tego zabierze to te 3,5 koła ci moze nie starczyc!!
np kolega borimichal jest od ciebie w miare blisko moze ktos jeszcze kto luknie do silnika i ci konkretnie powie
bo jak ktos sie zle do tego zabierze to te 3,5 koła ci moze nie starczyc!!
np kolega borimichal jest od ciebie w miare blisko moze ktos jeszcze kto luknie do silnika i ci konkretnie powie
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
- borimichal
- -#Moderator

No juz sie dogaduje w tej sprawie z Songiem-takze mysle ze cos z tego bedzie 
Ostatnio zmieniony ndz 14 mar, 2010 13:54 przez borimichal, łącznie zmieniany 1 raz.
Songo, mam kumpla w Sosnowcu, który robi w warsztacie, remontowali CA i wyszło im to, także jak chcesz mogę podać Ci na niego jakiś namiar. Jakbyco też służę pomocą - jestem z Gliwic.
Mając 3,5k najpierw trzeba rozebrać stary silnik i zobaczyć co jest nie tak - tak jak piszą poprzednicy, możliwe , tanim kosztem przywrócisz silnik do świetności
Co do części do CA to nie ma z tym problemu, w większości sklepów sprowadzą co trzeba, wyjątkiem jest pompa, którą możesz kupić najtaniej w Polsce u Odinna tudzież bawić się w sprowadzanie z zagranicy.
Mając 3,5k najpierw trzeba rozebrać stary silnik i zobaczyć co jest nie tak - tak jak piszą poprzednicy, możliwe , tanim kosztem przywrócisz silnik do świetności
Co do części do CA to nie ma z tym problemu, w większości sklepów sprowadzą co trzeba, wyjątkiem jest pompa, którą możesz kupić najtaniej w Polsce u Odinna tudzież bawić się w sprowadzanie z zagranicy.
SR20DE nie ma natrysku oleju na denko tłoka...borimichal pisze:Słaba opcja z tym silnikiem z SR20DE z przenionapedowek-o ile sie nie myle blok sie troche rozni,nie wchodzi na skrzynie z SR20DET-takze czeka zabawa z zaadaptowaniem jakiejs skrzyni,do tego custom łapy i wiazka-szkoda zachodudemolik pisze:Nie chce zapeszać bo póki co mój silnik chodzi bez zarzutu, ale podepnę się pod temat bo na pewno ktoś już przeranbiał...
Sonsunkowo niedrgo ok 2000zł można dorawać swap SR20DE np od primery GT (nawet z '99). Można jeździć N/A, albo założyć do niego T25, większe wtryskiwacze... itd i jeżdzić na małym doładowaniu, tylko czy jest sens pchać się w silnik ??
Oczywiście chodzi mi o setup do zwykłego dynamicznego użytkowania na co dzień.
a to lipa... myślałem że od biedy da się ten silnik wrzucić z osprzętem i skrzynią od SR20DET.
Zastanawiałem się tylko czy się zmieści wzdłuż bo aparat zapłonowy daleko odstaje a musiałby być skierowany w stronę ściany grodziowej...
zniszyliście mój plan B
Jak ktos potrafi kombinowac to znajdzie w dobrej kasie silnik, szukaj w UK jakiegos sr20det, jest tego dosc duzo w dobrej kasie, ja za komplet na swapa rb25det dalem 6400zl, belka od skaja, kompletny silnik, wiazka, ecu, skrzynia. w tym juz transport z UK, nowa chlodnica wody alu, FMIC z orurowaniem pod rb, w pl trzeba dac ponad 8tys za sam silnik, skrzynie i osprzet.
Okazje sie trafiaja tylko trzeba miec znajomego w uk zeby sprawdzil silnik.
Co do remontowania ca18 to profi remontu nie zrobisz za ta kase, ciezko by bylo kupic dobre graty na remont, jak wywalilo uszczelke pod glowa to bez przyczyny sie to nie wzielo, moze ktos wczesniej to na szybko i tanio poskladal i dlatego wyszla.
I co do ca18 anglika, jak bedziesz sie za to bral to uwazaj z podpinaniem wtyczek wiazki, szczegolnie te przy akumulatorze, maja inaczej poprowadzone kable i mozesz cos zjarac
Okazje sie trafiaja tylko trzeba miec znajomego w uk zeby sprawdzil silnik.
Co do remontowania ca18 to profi remontu nie zrobisz za ta kase, ciezko by bylo kupic dobre graty na remont, jak wywalilo uszczelke pod glowa to bez przyczyny sie to nie wzielo, moze ktos wczesniej to na szybko i tanio poskladal i dlatego wyszla.
I co do ca18 anglika, jak bedziesz sie za to bral to uwazaj z podpinaniem wtyczek wiazki, szczegolnie te przy akumulatorze, maja inaczej poprowadzone kable i mozesz cos zjarac
Panowie ten Pan jest laikiem tak? wiec nic nie wie albo wie bardzo mało. Nie pisze tego zeby dogryzać ale zeby uswiadomic za cena 3500zł na nic nie starczy.
Mechanik zedrze kasy ile sie da (czesci,robota) bo wyceni remont na 3k a po drodze bedzie kolejne 3k bo to bo tamto do wymiany... - sugeruje ze song nie ma znajomwgo mechanika tylko takiego u którego stoi auto - a tacy tylko na takie osoby czekają. Co innego jak by mechanik był znajmowy (tu tez roznie bywa
)
Pozatym jak juz robić remont to chyba profi a nie wymienic uszczelke, splanowac głowe i smigać bo za miesiąc zacznie stukać panewka i suma sumarum bedzie duzo dorzej a nie o to chodzi.
Kolejna sprawa to swap ( i nie pisz o sr czy rb bo to koszta przynajmniej dwa trzy razy tyle i wiecej) najlepiej song jak byś zrobił swap na ca (bo nie masz kasy) (ale i tak tego tez nie polecam bo nie wiesz co masz) i nie myśl ze jakiś ca za 1500zł będzie zajebisty stan na którym bedziesz smigał i upalał. Ale powiedzmy ze kupisz taki silnik za 1500zł i mechanik zrobi Ci przekładke za drugie 1500zł (nie znajomy) + oleje, wymiana świec itp i kwota 3500zł pęka.
Najgorsze jest to ze jak nie masz kolegów mechaników czy osób które to ogarniają i sam sie nie znasz wszystko robi się 3x drozsze.
Wiec jedyne najsensowniejsze wyjście to sprzedanie nissana i kupno dupowoza.
Ostatnie wyjscie jakie widze to spotkanie sie z bormichaelem (masz nie daleko) i jemu oddanie Twojej s13 - on Cie nie oszuka ani kasy nie zedrze chociaz osobiscie go nie znam ale widać ze ma chłopak duze pojecie, narzedzia, garaz i napewno doradzi.
Mechanik zedrze kasy ile sie da (czesci,robota) bo wyceni remont na 3k a po drodze bedzie kolejne 3k bo to bo tamto do wymiany... - sugeruje ze song nie ma znajomwgo mechanika tylko takiego u którego stoi auto - a tacy tylko na takie osoby czekają. Co innego jak by mechanik był znajmowy (tu tez roznie bywa
Pozatym jak juz robić remont to chyba profi a nie wymienic uszczelke, splanowac głowe i smigać bo za miesiąc zacznie stukać panewka i suma sumarum bedzie duzo dorzej a nie o to chodzi.
Kolejna sprawa to swap ( i nie pisz o sr czy rb bo to koszta przynajmniej dwa trzy razy tyle i wiecej) najlepiej song jak byś zrobił swap na ca (bo nie masz kasy) (ale i tak tego tez nie polecam bo nie wiesz co masz) i nie myśl ze jakiś ca za 1500zł będzie zajebisty stan na którym bedziesz smigał i upalał. Ale powiedzmy ze kupisz taki silnik za 1500zł i mechanik zrobi Ci przekładke za drugie 1500zł (nie znajomy) + oleje, wymiana świec itp i kwota 3500zł pęka.
Najgorsze jest to ze jak nie masz kolegów mechaników czy osób które to ogarniają i sam sie nie znasz wszystko robi się 3x drozsze.
Wiec jedyne najsensowniejsze wyjście to sprzedanie nissana i kupno dupowoza.
Ostatnie wyjscie jakie widze to spotkanie sie z bormichaelem (masz nie daleko) i jemu oddanie Twojej s13 - on Cie nie oszuka ani kasy nie zedrze chociaz osobiscie go nie znam ale widać ze ma chłopak duze pojecie, narzedzia, garaz i napewno doradzi.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Zgadzam się nie jestem biegły w temacie remontów ca gdybym był to nie prosiłbym o pomoc! a tak jak już pisałem mam taki a taki problem i takie i takie możliwości!
niemam znajomych w UK którzyby sprawdzili czy sprowadzili mi silnik! 6500 też niemam
Auta też niechce sprzedać bo zainwestowałem w niego 5000zł i cieszyłem się 2 tygodnie
więc wolę dołożyć do niego i znów się nim cieszyć niż sprzedać, stracić, dołożyć kolejne 3000, i kupić znów w podobnym stanie
niemam znajomych w UK którzyby sprawdzili czy sprowadzili mi silnik! 6500 też niemam
Auta też niechce sprzedać bo zainwestowałem w niego 5000zł i cieszyłem się 2 tygodnie
więc wolę dołożyć do niego i znów się nim cieszyć niż sprzedać, stracić, dołożyć kolejne 3000, i kupić znów w podobnym stanie
- borimichal
- -#Moderator

Swoja droga czy to czasem nie jest ta czarna s13`stka ktora stała w zywcu w komisie?
Wiec powinienes zadać zwrotu kasy - bo opis był nie zgodny ze stanem faktycznym samochodu...
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558
I posiadał wady ukryte!Neo2005 pisze:Wiec powinienes zadać zwrotu kasy - bo opis był nie zgodny ze stanem faktycznym samochodu...
Tylko samo załatwianie, być może jakaś procedura sądowa albo inne rzeczy? niewiem czy nie szkoda czasu i pieniędzy i stresu!
Poprostu uważajmy na ludzi, którzy prawdy nie powiedzą
- borimichal
- -#Moderator

nie no jaja sobie robicie z tym odzyskiwaniem pieniedzy od komisu?
Przeprowadzał ktos z Was taka operacje?
Wada ukryta jest to ze strzelila uszczelka pod glowica?Przeciez to sie moze zdazyc w kazdej chwili
Przeprowadzał ktos z Was taka operacje?
Wada ukryta jest to ze strzelila uszczelka pod glowica?Przeciez to sie moze zdazyc w kazdej chwili