CO zrobić z uszkodzonym CA ???

Moderator: Moderator

songo_123
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

chyba zdecyduje się na kupno całego auta i swapa na taki sam a pozostałe części wykorzystam lub sprzedam! Bo z tego wszystkiego to już nawet sprzedaż mojego dokładka i kupno innego auta wchodzi w grę!

zaczynam być coraz bardziej zdegustowany :(

A czy ktoś może oglądał tego anglika
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11874324
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

zaczynam być coraz bardziej zdegustowany

No tak to jest jak sie kupuje samochod na slepo... :mrgreen:
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

jak chcesz sie juz szarpnac 4kola na takiego anglika,to doloz jeszcze raz tyle(wez kredyt,mozesz ukrasc :P ) i wkładaj SR`a.
W pl za komplet do swapa trzeba dac jakies 7500-8000.Jak by sie dobrze pokombinowało to mozna jeszcze sciagnac z anglik cala s14`stke z ktorej masz jeszcze hamulce,kola,dyfer,moze skorki
Widze ze jestes z slaska,skad dokladniej?
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 12:34 przez borimichal, łącznie zmieniany 1 raz.
songo_123
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

borimichal pisze:jak chcesz sie juz szarpnac 4kola na takiego anglika,to doloz jeszcze raz tyle(wez kredyt,mozesz ukrasc :P ) i wkładaj SR`a.
W pl za komplet do swapa trzeba dac jakies 7500-8000.Jak by sie dobrze pokombinowało to mozna jeszcze sciagnac z anglik cala s14`stke z ktorej masz jeszcze hamulce,kola,dyfer,moze skorki
Widze ze jestes z slaska,skad dokladniej?
dokładniej z sosnowca
a co do kasy to tak jak pisałem 3500 to raczej wszystko na co mnie stać na tą chwilę!
co do sr-a to na allegro znalazłem jakiś w warszawie za 3200 zł ale nie jestem do końca przekonany pozatym niewiem kto mi tego swapa zrobi?!
no i nadal powstanie pytanie w jakim stanie ten sr jest?? :roll:
Pozatym rozmawiałem z mechanikiem u którego stoi autko i on stwierdził że nie za bardzo uśmiecha mu się remontowanie tego silnika bo to bedzie czasochłonne, kasochłonne, i nadal niema 100% pewności że wszystko będzie abla :shock:
dlatego moja decyzja na tą chwile jechać obejrzeć anglika!!
Jeśli silnik bedzie równo i dobrze chodził nie bedzie kopcił i rzucał olejem to czemu nie????
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Co do ogaraniania swapów i pomocy przy nysce to moge sluzyc pomoca :)
Masz do mnie jakies 70km
SR za 3500 jest zapewne bez wiazki,kompa,turbo i skrzyni-czyli gdzies drugie tyle trzeba do niego dolozyc
Awatar użytkownika
f3l3k
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Z dwa miesiące temu miałem ten sam dylemat... Ale ja jednak postawiłem, żeby ten sezon pojeździć jeszcze na CA. U mnie był cały dół silnika do roboty, wał, panewy, uszczelka pod głowicą i inne drobnostki, ale dzięki remontowi wzmocniłem co nieco :) A silnik jest po delikatnych modach więc nie chciałem też szukać drugiego seryjnego (nie wiadomo jak długo by pochodził ) tylko wolałem zrobić remont i wiedzieć w 95% czym dysponuję i jeżdżę :wink:
Choć szczerze mówiąc lepiej bym widział swapa na SR chociażby ale z kwotą 3200 w kieszeni nie poszalałbym za wiele hehe
Pozdro :)
Live Fast, Die Sidewayz! =P
songo_123
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

a tutaj ??? http://www.nissantech.pl/?showtopic=4642
czy to wogóle wchodziłoby w gre??
Awatar użytkownika
sobi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

to takie "porwanie sie z motyką na słonce". Skoro nie masz fuduszy na zrobienie remontu, to na pewno nie starczy ci na włożenie RB. Do ceny silnika dolicz drugie tyle na osprzet, a gdzie skrzynia, wiazki, komp, sam montaz.... długo by tu wymieniac
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 13:58 przez sobi, łącznie zmieniany 1 raz.
songo_123
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

tak jak pisałem do dyspozycji mam 3500 zł no może jeszcze + 500 zł ale to totalny max
czy remont ca jest rzeczywiście tak drogi? gdzie najlepiej zaopatrzyć się w części?
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

songo_123 pisze:tak jak pisałem do dyspozycji mam 3500 zł no może jeszcze + 500 zł ale to totalny max
czy remont ca jest rzeczywiście tak drogi? gdzie najlepiej zaopatrzyć się w części?
Przeciez zalezy co masz walniete w silniku........ i czego dokladnie potrzebujesz. Zapytaj mechanika, niech ci rozpisze na jakiej podstawie podal cene taka jaka podal.

Sa mechanicy ktorzy z CA nie maja zbytnio stycznosci, wiec zwykle cena na wszelki wypadek w gore, sa tacy ktorzy zajmuja sie tym na codzien, i np koszta moga byc nizsze. Zalezy.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
songo_123
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

no właśnie bez jakiejkolwiek urazy dla Pana mechanika wydaje mi się że to ten pierwszy typ! Dlatego też założyłem ten temat!
Pan mechanik powiedział że są lekkie oznaki zatarcia, czyli poprzeczne delikatne rysy w cylindrze! ale oznajmił to po sprawdzeniu 1 i 4 (bynajmniej tak mi pokazywał) no i głowica spoko ale do planowania! zawory i cała hydraulika do sprawdzenia, ewentualnie wymiany ! dół silnika itd itp
Ja również jestem laikiem na ten temat, choć trochę różnych tematów przeczytałem i nie brak mi zapału! I jestem skłonny wiele dać żeby sprawa zakończyła się sukcesem!
jednak fundusze oraz czas ograniczają moje pole manewru!
Dlatego proszę o pomoc! i radę :?
A to co mi się stało to wydmuchało mi uszczelkę spod głowicy i zabierało mi płyn do cylindrów i kopciło jak z hutniczego komina, gotowało wodę! i chyba tyle!
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 15:33 przez songo_123, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Zacznij od zapytania mechanika, moze to ci troche rozjasni co robic.
Awatar użytkownika
dziubas
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Jeśli silnik bedzie równo i dobrze chodził nie bedzie kopcił i rzucał olejem to czemu nie????

nie bo i tak padnie i wtedy zostaniesz bez kasy i bez silnika z kompletem blach X2
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Jezeli strzelila tylko uszczelka pod glowa(blok nie dostał),a panewki nie stukaly,to kupuj nowa uszczelke,splanuj glowice i kosztem 300zł auto znow jest sprawne.Jezdzij i zbieraj kase dalej
Nie wiem o co mu chodzi z tymi poprzecznymi zatarciami.
Wnioskuje ze silnik jeszcez jest na samochodzie,mechanik zrzucil tylko glowice?
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 17:43 przez borimichal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demolik
Coś już wiem
Coś już wiem

Nie chce zapeszać bo póki co mój silnik chodzi bez zarzutu :D, ale podepnę się pod temat bo na pewno ktoś już przeranbiał...
Sonsunkowo niedrgo ok 2000zł można dorawać swap SR20DE np od primery GT (nawet z '99). Można jeździć N/A, albo założyć do niego T25, większe wtryskiwacze... itd i jeżdzić na małym doładowaniu, tylko czy jest sens pchać się w silnik ??
Oczywiście chodzi mi o setup do zwykłego dynamicznego użytkowania na co dzień.
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 18:35 przez demolik, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”