Traci moc powyżej 4.5tys
Moderator: Moderator
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Objaw jest taki: przekraczam 3 tys zaczyna sie robić rakieta, przy 4 tylko lepiej ale gdy przekroczy 4,5 wyraźnie słabnie. Do tego stopnia że w ogole nie ma sensu ciągnąc go na obroty. Wrażenie jest takie jak by nagle wata mi w dolot wpadła. Nie przerywa, nie szarpie, po prostu nie ma odejścia. Moja teoria jest taka ze winny jest seryjny wydech z katalizatorem przez który przepaliłem z 20l oleju:D Myślę że może sie on "zatykać" przy wyższych obrotach kiedy spalin jest więcej. Słuszność mam?;) walbro 255 na pokładzie:)
Wiesz jakie masz ciśnienie doładowania? mozliwe ze stanął zawór regulujący cisnienie i turbo tłoczy za dużo powietrza. W efekcie zaczyna brakowac mu paliwa i traci moc. Szybko bym to zdiagnozował na twoim miejscu, bo uboga mieszanka szybko zniszczy ci silnik...
- m0rr1s
- Postojebca

- Kontakt:
zobacz za małymi nieszczelnościami dolotu silnika... skręć opaski np... miałem tak kiedyś, że auto zaczęło wydawać się nagle mułem... zjechalem na bok, śrubokręt i dokręcanie opasek, wsiadam i zupełnie inne auto...
sobi, przy stock aucie jest odczuwalna odcinka przy 1 BARze, ale wcześniej za to wciska całkiem spoko w fotel.... natomiast jeśli auto nie jest stock to pewnie ma już zegar ciśnienia
sobi, przy stock aucie jest odczuwalna odcinka przy 1 BARze, ale wcześniej za to wciska całkiem spoko w fotel.... natomiast jeśli auto nie jest stock to pewnie ma już zegar ciśnienia
Ostatnio zmieniony ndz 14 mar, 2010 00:35 przez m0rr1s, łącznie zmieniany 1 raz.
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.

heh co za bzdura ....sobi pisze:Wiesz jakie masz ciśnienie doładowania? mozliwe ze stanął zawór regulujący cisnienie i turbo tłoczy za dużo powietrza. W efekcie zaczyna brakowac mu paliwa i traci moc. Szybko bym to zdiagnozował na twoim miejscu, bo uboga mieszanka szybko zniszczy ci silnik...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Dolot sprawdzony. Jedynie nie jestem pewny seryjnego ic. jest dosyć nisko, może kiedyś zawadziłem i sie rozszczelnił. Ale właściwie to zamiast burzy mózgów miałem nadzieje na odp dotyczącą tego czy katalizator, który przepalił niemało oleju może być przyczyna takiego zachowania auta?
-
dabek200sx
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
miałem podobnie po remoncie słabo skręciliśmy obejmy do dolotu i pod wpływem ciśnienia zaczeły sie luzować na skutek czego zaczął łapać lewego powietrza przy wyższych obrotach no ale po jakichś paru kilometrach całkiem wywaliło przewód dolotowy i juz praktycznie nie ciągnął
Wniosek - ja bym posprawdzał te obejmy podokręcać
Wniosek - ja bym posprawdzał te obejmy podokręcać
- borimichal
- -#Moderator

Jakis wpływ katalizator moze miec-ale raczej napewno nie jest on przyczyna Twojego problemu
moze cos wiecej? dlaczego uwazasz ze to bzdura? nie jestem specjalistą i chetnie poznam twoją opinieForest pisze:heh co za bzdura ....sobi pisze:Wiesz jakie masz ciśnienie doładowania? mozliwe ze stanął zawór regulujący cisnienie i turbo tłoczy za dużo powietrza. W efekcie zaczyna brakowac mu paliwa i traci moc. Szybko bym to zdiagnozował na twoim miejscu, bo uboga mieszanka szybko zniszczy ci silnik...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
A czy jeśli nie miał by paliwa to nie objawialo by sie to przerywaniem powyżej pewnych obrotów? Pozatym warlbro iseryjne doladowanie? Raczej ma paliwa