Traci moc powyżej 4.5tys

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Objaw jest taki: przekraczam 3 tys zaczyna sie robić rakieta, przy 4 tylko lepiej ale gdy przekroczy 4,5 wyraźnie słabnie. Do tego stopnia że w ogole nie ma sensu ciągnąc go na obroty. Wrażenie jest takie jak by nagle wata mi w dolot wpadła. Nie przerywa, nie szarpie, po prostu nie ma odejścia. Moja teoria jest taka ze winny jest seryjny wydech z katalizatorem przez który przepaliłem z 20l oleju:D Myślę że może sie on "zatykać" przy wyższych obrotach kiedy spalin jest więcej. Słuszność mam?;) walbro 255 na pokładzie:)
Awatar użytkownika
sobi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Wiesz jakie masz ciśnienie doładowania? mozliwe ze stanął zawór regulujący cisnienie i turbo tłoczy za dużo powietrza. W efekcie zaczyna brakowac mu paliwa i traci moc. Szybko bym to zdiagnozował na twoim miejscu, bo uboga mieszanka szybko zniszczy ci silnik...
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

zobacz za małymi nieszczelnościami dolotu silnika... skręć opaski np... miałem tak kiedyś, że auto zaczęło wydawać się nagle mułem... zjechalem na bok, śrubokręt i dokręcanie opasek, wsiadam i zupełnie inne auto...

sobi, przy stock aucie jest odczuwalna odcinka przy 1 BARze, ale wcześniej za to wciska całkiem spoko w fotel.... natomiast jeśli auto nie jest stock to pewnie ma już zegar ciśnienia ;)
Ostatnio zmieniony ndz 14 mar, 2010 00:35 przez m0rr1s, łącznie zmieniany 1 raz.
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
Forest
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

sobi pisze:Wiesz jakie masz ciśnienie doładowania? mozliwe ze stanął zawór regulujący cisnienie i turbo tłoczy za dużo powietrza. W efekcie zaczyna brakowac mu paliwa i traci moc. Szybko bym to zdiagnozował na twoim miejscu, bo uboga mieszanka szybko zniszczy ci silnik...
heh co za bzdura ....
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Dolot sprawdzony. Jedynie nie jestem pewny seryjnego ic. jest dosyć nisko, może kiedyś zawadziłem i sie rozszczelnił. Ale właściwie to zamiast burzy mózgów miałem nadzieje na odp dotyczącą tego czy katalizator, który przepalił niemało oleju może być przyczyna takiego zachowania auta?
dabek200sx
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

miałem podobnie po remoncie słabo skręciliśmy obejmy do dolotu i pod wpływem ciśnienia zaczeły sie luzować na skutek czego zaczął łapać lewego powietrza przy wyższych obrotach no ale po jakichś paru kilometrach całkiem wywaliło przewód dolotowy i juz praktycznie nie ciągnął
Wniosek - ja bym posprawdzał te obejmy podokręcać
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Jakis wpływ katalizator moze miec-ale raczej napewno nie jest on przyczyna Twojego problemu
Awatar użytkownika
sobi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Forest pisze:
sobi pisze:Wiesz jakie masz ciśnienie doładowania? mozliwe ze stanął zawór regulujący cisnienie i turbo tłoczy za dużo powietrza. W efekcie zaczyna brakowac mu paliwa i traci moc. Szybko bym to zdiagnozował na twoim miejscu, bo uboga mieszanka szybko zniszczy ci silnik...
heh co za bzdura ....
moze cos wiecej? dlaczego uwazasz ze to bzdura? nie jestem specjalistą i chetnie poznam twoją opinie ;)
Awatar użytkownika
krzych
Coś już wiem
Coś już wiem

Sprawdzałeś ciśnienie na pompie paliwa ?
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

A czy jeśli nie miał by paliwa to nie objawialo by sie to przerywaniem powyżej pewnych obrotów? Pozatym warlbro iseryjne doladowanie? Raczej ma paliwa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”