FILTRY Stozkowe

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Własnie mam problem z wyborem filtra tzn firmy i innych dupereli nie mówiac o wymiarach tego czegos......
Napiszcie mi jakie wymiary ma miec Filtr stozkowy i czemu jedne kosztuja 4xx zł a inne 120 zł ???
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jaki tylko ci wejdzie .... im wiekszy tym lepszy wiecej chlodnego ( pod waruhkiem ze jeszcze go jakos sensowanie obudujesz ) dla silnika. Generalnie u nas mozna z dobrych filtrow K&N ( napewno sa dedykowane do CA18DET, mozliwe ze nawet fitting kity, czy tam jak to nazywaja.. oo wiem INTAKE SOLUTION .... ) i J&R ... polecam K&Ny.... jak mowie napewno sa stozki do naszygo silnika. Pozatym taki filtr starcza ci na ... do konca ?? Je sie tylk oczysci .. nie weymienia. GO 4 K&N INTAKE SOLUTION 4 CA18DET, STAY PROFI :lol: :wink:
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Oto mój storzek. To największy jaki moglem dostać w max tuning kosztuje 299zł (w każdej gazecie sie ogłaszja) to jest filtr 2 storzkowy o średnicy od 65-85 (mnie kosztowal 120zł)
Z montarzem mozna mieć maly problem jeśli sie nie posiada spawarki ;-) Ja wymontowałem mocowanie AFM z orginalnego pudła i tak pospawałem żeby pasował do storzka
Zdięcie zamieścilem na stronce w dziale tuning
bo tutaj jakos mi nie weszlo
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
zyzy

jak filrt to tylko markowy najlepiej KN, JR, Green, BMC zadnych nołnejmów i jacky
Peter

Zgadza sie im wiekszy do turbo tym lepszy i tylko firmowe Jacky odpada w przedbiegach :!: 8)
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

zyzy pisze:jak filrt to tylko markowy najlepiej KN, JR, Green, BMC zadnych nołnejmów i jacky
Ja ostatnio wrzucilem sporawe wiaderko firmy pipercross i jestem w szoku. Jako iz w forti moglem sobie pozwolic na zamontowanie kilku roznych filtrow i przetestowanie na krotkich odcinkach wybralem wlasnie ten poniewaz na tym mialem najmniejszego turbo laga ! Doznalem szoku jak sie dowiedzialem ze K&N, JR kosztuja okolo 300 zl a piper cross wyszedl mnie chyba ze 150. Polecam
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
zyzy

brt pisze:
zyzy pisze:jak filrt to tylko markowy najlepiej KN, JR, Green, BMC zadnych nołnejmów i jacky
Ja ostatnio wrzucilem sporawe wiaderko firmy pipercross i jestem w szoku. Jako iz w forti moglem sobie pozwolic na zamontowanie kilku roznych filtrow i przetestowanie na krotkich odcinkach wybralem wlasnie ten poniewaz na tym mialem najmniejszego turbo laga ! Doznalem szoku jak sie dowiedzialem ze K&N, JR kosztuja okolo 300 zl a piper cross wyszedl mnie chyba ze 150. Polecam
piper cross to zaden nołnejm i do złych nienalezy
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

zyzy pisze:
brt pisze:
piper cross to zaden nołnejm i do złych nienalezy
No wiesz dla mnie to byl noname poniewaz wczesniej o nim nie slyszalem. ostatnio sporo produktow mnie tak mile zaskoczylo. Okazuje sie ze wcale nie trzeba kupowac bardzo drogich markowych wyrobow bo mozna kupic to samo za 50% ceny. No chyba ze ktos potrzebuje cos dla marki :) :lol:
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

W moim przypadku przygody ze spawarka odpadaja bo pewnie bym sam siebie pzyspawał do samochodu ( daki jestem zdelny) ..... cos wykombinuje z filterm i dam znac ale najpierw fele musze kupic :)
Anonymous

Witajcie :)

mam taki problem.. wstepnie zdecydowalem sie na wspominany w tym watku przez brt-a filtr pipercrossa (do mojej nysy b12 czyli silnik ca18de).
Pojawil sie jednak pewien dylemat: patrzac w oferte, wraz ze wzrostem srednicy montazowej rosnie srednica zewnetrzna a wiec i powierchnia - "pojemnosc" filtra, przy zachowaniu identycznej ceny. Jako ze dolot w nissanie ca18de wygada tak ze i tak bede musial zmajstrowac jakas "przejsciowke" zeby go zamontowac, pojawia sie pytanie - czy brac bardziej "odpowiedni", mniejszy filtr czy moze zrobic odpowiednia przejsciowke na wieksza srednice, zeby kupic filtr o wiekszej powierzchni - cz to bedzie mialo sens?
Moze namieszlalem wiec dodam rysunek: Obrazek Z gory dzieki za sugestie chocby teoretyczna jakas podpowiedz :)

Irq
www.sunnycoupe.of.pl
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja właśnie kupiłem filtr "BMC Air Filter"Jedna z najwiekszych tub :) Cena 210zł Jak założe to opisze efekty :)
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mam pytanko...własnie co do założenia tego stozka.Jak założyć żeby było dobrze no i zeby czegoś nie zepsuc :o ??
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Zeby bylo dobrze musi byc jakis nawiew zimnego powietrza na ten filtr. Musi tez byc on odgrodzony od silnika 8) . Ja mialem zamontowany filtr stozkowy apexi ale go nie odgrodzilem i zimnego nadmuchu tez nie mialem.... w efekcie po rozgrzaniu silnika samochód był bardzo ale to bardzo zamulony.... Obecnie mam wkładke sportowa K&N i jestem z niej bardzo zadowolony... Stozek który mialem dostał w prezencie Cziko. Niestety nie wiem czy go zamontowal i czy go odgrodził... Niech on sie wypowie jak to zdaje egzamin u niego :mrgreen:
lukasz 300zx

Czy jest sens zakladac stozek do auta ktore nie ma turbo?
cziko

Fila. pisze:Stozek który mialem dostał w prezencie Cziko. Niestety nie wiem czy go zamontowal i czy go odgrodził... Niech on sie wypowie jak to zdaje egzamin u niego :mrgreen:
stozek jest miód malinka palce lizac :D DZIEKI CI FILA JESZCZE RAZ ZA NIEGO!!mam załozony nie odgrodzony ale dopływ powietrza juz zrobiłem,odgrodze jak bede miał wyjety silnik w przyszłym tygodniu i zdemontuje orginalny ic z orurowaniem!!chodzi na nim super i u mnie akurat nie ma zadnych problemów po rozgrzaniu silnika!!wydobywa sie z niego dodatkowo piekny dzwiek(taaataaataaaa) po zmianie biegu kt<font class="red">u</font>ry to jednak jak wiadomo wcale nie jest taki dobry jak piekny :evil: ale to tez sie załatwi po remonciku!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”