Czip Stage 1

ECU, chip, SMT, ECU MASter, Apexi i inne wynalazki typu: EBC, kontrole trakcji, kontrole stuku,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

sweeet ale te ceny :P jak by ktos mial jakies dojscie ja baardzo ladnie potrzebuje z bialym cyferblatem zegar cisnienia i temp oleju bo bez tego nie bede za szybko jezdzic mam juz film na bani po tym jak mi olej wysralo :P hehe
pozdrawiam
Anonymous

Te Ceny w Euro sa wysokie, ale pisza ze przy tych zegarach wszystko juz jest, co potrzebne zeby podlaczyc. (Kable, czujniki)
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

eee 46 euro za zegar cisnienia oleju czy temp oleju to nie jest duuuuuuuzo :P w wersji tej plasma ja bym chetnie sobie cos takiego sprawil z calym kitem montazoym jestem na tak !!
ChEsTeR

W sklepie conrak na placu konstytucji w warszawie jest wskaznik cisnienia oleju za 99 zeta i wskaznik temperatury oleju za chyba 70 plus przesciowka zwby wkrecic czujnik w blok silnika za 12 pln
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

TomekU pisze:Czy wiecie gdzie w trójmiescie morzna chlodnice oleju kupic? po czipie musze jak najszybciej temperature silnika znizyc.
sama chlodnica to nie jest raczej problem. Jedz na szrot i juz. Jak mieszkasz w Niemczech to raczej z kupnem nie bedziesz mial problemu. Ale jak chcesz rozwiazac problem jej podlaczenia?

Co do czipa to zgadzam sie z rottiem. Nie ma co liczyc tylko trzeba zahamowac i zobaczyc ile wyszlo. Ja mam samochod budowany wg. specyfikacji Norris Design i teoretycznie powinien miec 260KM ale oczywiscie ze nie ma tyle chociaz pewnie ma wiecej niz seria. W kazdym razie powyzej 200KM trzeba ostro sie przygladac pracy silnika i parametrom zeby te osiagi nie byly chwilowe :).
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
Anonymous

Zgaszam sie z Toba. Wiem ze Norris troszke przesadza, ale dzieki dosc niskiej wadze 1200 kg, to masz bardzo szybki samochód. Almera dzsiejsza wiecej wazy !!!

Wiem ze sa podlaczenia po filtr oleju razem z termostatem zobacz:

http://www.racimex.de/content/de/auto/r ... er-2.php#3

Jezdzis jeszcze na Garett T25 i originalnym WMIC, czy juz cos smieniles?? Srodek silnika originalny?
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

Dobry linkt tylko ze az taki dobry z niemieckiego nie jestem. W kazdym razie jak cos juz kupisz to daj znac jak to dziala i ile kosztuje.
Ja mam teraz T28BB i FMIC (widac w avatarze). Ogolnie jest dosc szybki.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
Anonymous

T28BB? Starczy do ponad 300KM, super tez bym chcial :)

Skad masz FMIC? Norris ma dobrego na swojej stronie, ale drogi. Jezeli WMIC wybudowales, to fajne miejsce na Chlodnice Oleju masz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika silnika”