Car audio

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Auto było Tomka do 10,03. On na forum jest, ale się rzadko udziela, Jest w klubowiczach na stronce prv.pl. Niestety ten sprzęt ze zdjęć już w autku nie siedzi :( więc niestety ale musimy poszukać innego DJa :evil:
EMWU is dead
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

tak sobie czytam i czytam.... i tak wymieniacie sprzety ktore kosztuja kupe... ale straszne ilosci kasy... nie do konca rozumiem po co. Mozna przeciez dobrej jakosci sprzet domowy kupic za troche mniejszcze pieniadze. no dobra akurat wzmaki lampowe to troche inna sprawa. Gdyby kiedys ktos sie chcial szarpnac na taka zabawke moj wujas sklada wlasnie takie wzmaki i jest ponoc najlepszy w tym co robi. mieszka w Gda. ogolnie rzecz biorac. a co do domowek NAD czy B&W tez daja rade, no chyba ze sie myle.
a car-audio - wszyscy zawsze potrafia napisac ze najwyzsze jednoski sterujace decki czy nie kazdej prawie firmy sa b.dobre wiec nie ma sie co na ten temat rozpisywac. a tu chyba chodzi o to zeby doradzic potencjalnemu CHETNEMU co kupic za rozsadne pieniadze zeby w miare CZYSTO zagralo i dalo sie potem wszystko ladnie rozbudowac. :P
hehe ogolnie na tym skoncze swoje nudzenie
oczywiscie no offence. :P:P
POZDRO !!
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Do dr Mike'a.
Nie wiem czy poszedł do Ciebie mój PM bo coś mi muli. Z tego co mi napisałes to wydaje mi sie ze aku jest ok. Na 99% spaliłes radio.
Obrazek
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Nie dostałem PMa.
Nie wiem czy radyjko - bezpiecznik jest cały.
Poza tym to nie tylko kwestia radia. Zrobiłem jakieś zwarcie i mam mały kłopot:
- strzela mi karoseria zawsze jak wysiadam :oops:
- zegar gaśnie jak otwieram drzwi

Nie wiem o co chodzi...
+ ma przebicie gdzieś na samochód? Ale ja nic złego nie zrobiłem... :D
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

Do wszystkich specow od car audio. Jak wyciszyc drzwi w samochodzie pod glosniki? I nie chodzi mi o adresy punktow ktore to robia tylko info co zrobic samemu zeby bylo lepiej. Nie mam sprzetu high-end zeby robic cos profi. Teraz duze owalne glosniki wisza mi przykrecone do boczkow (nawet nie do blachy) wiec to kompletna lipa. Wiem juz ze mate alu mozna kupic na allegro za 80 zeta.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Darek sa podobno jakies maty na literke b..... . niestety nazwy nie pamietam ( jak to ja i jak zwykle :lol: ). Podobno samemu mozna ja przykleic bez problemu :)
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Dobra, poradziłem sobie. Okazało się, że przeoczyłem 1 bezpiecznik - od oświetlenia kabiny.
Co do wyciszania auta - też się tym interesowałem. Pytanie do profesjonalistów - wyciszać warto czy bardzo warto? :wink: I czy te maty z allegro się nadają?
Ramzes

200sx pisze:Do wszystkich specow od car audio. Jak wyciszyc drzwi w samochodzie pod glosniki? I nie chodzi mi o adresy punktow ktore to robia tylko info co zrobic samemu zeby bylo lepiej. Nie mam sprzetu high-end zeby robic cos profi. Teraz duze owalne glosniki wisza mi przykrecone do boczkow (nawet nie do blachy) wiec to kompletna lipa. Wiem juz ze mate alu mozna kupic na allegro za 80 zeta.
Do profesjonalisty mi bardzo daleko ale chciałbym sie wypowiedzieć bo w sobote montowałem sprzęt u siebie w aucie.
Założyłem zestaw firmy Lanzar Vibe Pro 6.1 , razem z kumplem walczyliśmy od 10 rano do 4 w nocy. Sprzęt gra bardzo ładnie. Podłączony jest pod wzmacniacz Signat i radio Sony na Mini Disc. Poza tym wygłuszaliśmy drzwi. Użyliśmy do tego maty bitumiczne. Żadna filozofia. Bardzo łątwo sie klei i trzeba ją podgrzać lekko opalarką. I to wszystko. Samemu można sobie poradzić. Sądzę że warto.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Gratulacje dr Mike. :D
A jeśli chodzi o wyciszenie to tak jak napisał Ramzes. Maty bitumiczne - samoprzylepne. Bardzo łatwo sie je klei, a i efekt jest. A głośniki najlepiej przykręcic do blachy, bo wygłuszone drzwi i latająca tapicerka - to sie mija z celem.
Obrazek
maciolo

kiedyś bawiłem sie w wygłuszenie drzwi pod głośnikami wykorzystałem do tego masę bitumiczną od wyciszenia komory silnika w maluchu dało to radę ale najlepsza jest czołgowa :altermind: :mib: tylko jest bardzo gruba i ciężka i trudno ją dostać
powodzonka w wygłuszaniu
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

Dzieki za potwierdzenie tego co mi sie wydawalo ze trzeba zrobic. Prawie juz bym sie dal skusic na oferte mat na allegro tym czasem bedac dzis przypadkiem w OBI zakupilem mate bitumiczna z powloka aluminiowa za cale 30 zeta (10cmx10m). Jeszcze zastanawiam sie czy przestrzen za glosnikami trzeba tez jakos zakryc. Same glosniki zamocuje na podkladkach z MDF zeby mi drgania nie przechodzily na drzwi plus mata i mysle ze bedzie amatorszczyzna ale wystarczajaca.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mam pytanko do naszych speców od auduio czy jest sens wycinac dziurę do bas reflexu w drzwiach s 13 bo mam założone głośniki 6x9 i nie wiem czy to coś [polepszy czy pogorszy bo szkoda dzrzwi jak będzie lipa poradżcie
sprzedam koguta tel 997
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mam pytanko do naszych speców od auduio czy jest sens wycinac dziurę do bas reflexu w drzwiach s 13 bo mam założone głośniki 6x9 i nie wiem czy to coś [polepszy czy pogorszy bo szkoda dzrzwi jak będzie lipa poradżcie
sprzedam koguta tel 997
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

moim zdaniem nie ma najmniejszego sensu.. aczkolwiek nie wiem co to sa za glosniki ....
dobrze wygluszyc i zostawic.... :P
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Wg mnie tez nie ma sensu. Takich zeczy sie nie robi. Ale zawsze mozesz zostac prekursorem :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”