białe kierunki - co z postojówkami?

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Białe kierunkowskazy z alledrogo mają niestety tą wadę, że są tylko kierunkowskazami. Nie ma w nich postojówek - a co się z tym wiąże może być problem na przeglądzie (na ostatnim sprawdzali czy mam postojówki i czy świecą - wtedy jeszcze miałem :) ). Stąd moje pytanie - jak to zrobić, żeby było i ładnie i legalnie? Czy szkło z białych da się przełożyć do seryjnych obudów? Bo przynajmniej te co kupiłem są sklejone a nie chcę tego uszkodzić świeżo po zakupie :) Chyba, że ktoś to rozebrał i poszło mu sprawnie i łatwo :)
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
Raptor
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja miałem amerykańskie (pomarańczowe postojowe) odpiąłem wiązke, wrzuciłem tą z orginalnych, odciałem pozycje i podpiałem ledy.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mysza pisze:(na ostatnim sprawdzali czy mam postojówki i czy świecą - wtedy jeszcze miałem :)
Chciałbym to zobaczyć :above: ... W ogóle Nissana z postojówkami! Wybacznie gamonie, ale to są światła pozycyjnie i nie wiem dlaczego 60% populacji używa tych nazw zamiennie :!:

A wracając do tematu, to był już kiedyś na forum szeroko omawiany. Sam pamiętam kupiłem wtedy jeden z dwóch rodzajów tych kloszów z usa, które były na allegro. Droższe "Clear" były proste w przeróbce (w myśl postu Raptora), ja zaś nabyłem taniej matowe białe, w których odbłyśnik w środku byl metalowy i ni ch%# nie mogłem zrobić otworu na żarówkę :x
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja mam cleary przed liftowe, przełożyłem tylko szybkę i fajnie wygląda i normalnie świeci.
= There is no easy way from the earth to the stars =
urbanxxx
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Ja posiadam takie kierunkowskazy, moją one żarówki w komplecie które dają pomarańczową pozycje i mocniej mróga na kierunkowskaz(czyli dwuzarnikowe żarówki)podpina sie to w w kostke nic nie trzeba przerabiać
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

urbanxxx pisze:Ja posiadam takie kierunkowskazy, moją one żarówki w komplecie które dają pomarańczową pozycje i mocniej mróga na kierunkowskaz(czyli dwuzarnikowe żarówki)podpina sie to w w kostke nic nie trzeba przerabiać
Takie żarówki są oryginalnie w 240sx ale minusem jest to, że pozycyjne świecą "po amerykancku" czyli na pomarańczowo.
= There is no easy way from the earth to the stars =
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

a ja mam clery i odwierciłem w nich otwory tak aby zarówka z oprawka pasowała. na oprawce dodatkowo jest uszczelka gumowa która uszczelnia otwór i jest ok

[ Dodano: Nie 25 Paź, 2009 21:35 ]
i jeszcze lekko je sciemnilem aby nie rzucaly sie tak w oczy
Załączniki
20090914496.jpg
Ostatnio zmieniony ndz 25 paź, 2009 21:34 przez domino, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
gh
Stały gość
Stały gość

xmarv pisze:
urbanxxx pisze:Ja posiadam takie kierunkowskazy, moją one żarówki w komplecie które dają pomarańczową pozycje i mocniej mróga na kierunkowskaz(czyli dwuzarnikowe żarówki)podpina sie to w w kostke nic nie trzeba przerabiać
Takie żarówki są oryginalnie w 240sx ale minusem jest to, że pozycyjne świecą "po amerykancku" czyli na pomarańczowo.
Ja właśnie tak śmigam. nic nie przerabiałem, tylko podłączyłem! pozycja i kierunek pomarańczowy. ostatnio zabrali mi dowód (jakiś złamas) widocznie zazdrość go zżerała i szukał tak długo aż znalazł ciut za mało bieżnika na wewnętrznej stronie opony z tyłu. Ale do pozycji się nie czepiał hehe Ogólnie w przepisie jest tak, że może być pomarańczowa pozycja ale jako obrysówka.
Awatar użytkownika
Brutal
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

domino pisze:a ja mam clery i odwierciłem w nich otwory tak aby zarówka z oprawka pasowała. na oprawce dodatkowo jest uszczelka gumowa która uszczelnia otwór i jest ok
Domino, masz może gdzieś zdjęcia tego patentu?
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

nie ale jak znajde chwile czasu to sciagne kierunek i zrobie kilka fotek
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
Brutal
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Dzięki, czekam na foto!
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

no w końcu zrobiłem fotki słabe oświetlenie i telefon wpływa źle na jakoś fotek

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 23:24 ]
nie mam foto z włączonym kierunkiem bo mam kokpit wyjęty i coś nie trybi.
otwór pod kostkę jest wyciety na wzór z orginalnej lampy (moze troche mniej precyzyjnie) no ale działa
Załączniki
tak świecą
tak świecą
tak są zrobione
tak są zrobione
a tak został wyciety otwór
a tak został wyciety otwór
Ostatnio zmieniony sob 07 lis, 2009 23:27 przez domino, łącznie zmieniany 5 razy.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
Brutal
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Dzięki za fotki!
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

hmmm... sam myślałem właśnie o takim patencie.
Domino gdyby udało by Ci się jeszcze strzelić foto, w czasie gdy kierunkowskaz się zaświeci byłbym bardzo wdzięczny.
Jestem ciekaw jak to świeci, gdy nie ma wydzielonej komory na światła pozycyjne jak i kierunki. A jeszcze lepszy byłby krótki filmik nagarany choćby tel.
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

zrobie tylko musicie uzbroic sie w cierpliwośc

www.oknadomino.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”