witam z racji tego moja gt2560r rozpadla sie po 200km na kawalki w wyniku niestarannego montazu oraz jakiegos dodatkowego niezdydentyfikowanego czynnika stracilem ochote i zapal na jakakolwiek nierowna walke z garretami.
w oko wpadly mi turbiny holseta.
patrac na taka mapke hx35 (czerwone kropki nie moje)
wynikaloby ze to turbo calkiem fajnie by moglo wstawac i calkiem fajnie trzymac boosta do konca.
na sxoc jakos na ten temat niezbyt wiele znalazlem , moze tutaj ma ktos jakiekolwiek doswiadczenie z holsetami??
jest cala masa holsetow w roznych wielkosciach i od tego bedzie zalezec jak beda wstawac
samo turbo bardzo fajne,pancerne,w h.. wydajne,dobrze dobrane wstaje szybko,trzeba zewnetrznego wg na 100% i innego kolektora po wiecej info proponuje wybrac sie na racingforum.pl,pare osob ma,jezdzi,troche napisane co i jak z tymi suszarkami
a najwiecej jest na zagranicznych sajtach linki sa na sr
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
ja tez rozwazam zakup takiej turbinki do sr (sr powoli zaczynam szukac) powiedzcie mi ktora seria bedzie najlepsza hx/ht/hc1 czy co tam jeszcze jest. ktora bedzie w miare szybko wstawala?
znajomy ma ma hx 40 w 2.5 v6 mazdy i full bost (dmucha kolo 0,5 bara) ma przy 4 tys.
wiec wg mnie w 2.0 a tymbardziej w 1.8 bedzie kicha.
hx35 badz hx27 ale od pon pokopie w pracy jeszcze w tym temacie.
ogolnie to chyba w pl ciezko kupic cos takiego , caly rynek zawalony smiesznymi garecikami
nie wiem jak ma sie wieeelka muszla wydechowa ale dla hx35 mapa kompresora pokazuje ze przy 3500obr ( przeplyw ~17) w ca 1.2 bara na muszli da rade toto nadmuchac.
szeni a ja wyczytalem i o ile dobrze zrozumialem to non twin scrole podobnie wstaja i ludzie pchaja raczej bez twin scrola
turba sa niezle nawet bardzo ale imo jak ktos celuje w jakies wieksze moce bo do 200-250km to aj nie widze wiekszego sensu przerobek jakie wymagaja te turba
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
ogolnie czaje sie powoli na sr teraz pod maske a w tym czasie powoli szykuje sobie bude (powoli bo mam urlop i wiecej pije niz ogarniam) i chcialbym udezyc w 320 kucy jak juz zloze silnik. furka bardziej do posmigania bokami.
odpuscilem temat chwilowo robie teraz hybryde gt2560r z t25
jak sie bedzie slabo sprawowac to wroce do pomyslu hoolsa.
z tego co sie porozgladalem wstepnie to do ca tak zeby to wstawalo na 4 tys to wg mnie hx35 to max tylko taka z zewnetrznym wg.
bo te wg wewnetrzne w opcji do holsow to sie nie wyrabiaja
Podepnę się pod temat holsetów....(delikatnie rzucając schab na patelnie)ma ktoś może takowego na CA?moja T28 sie sp....odmówiła posługi i rozkminiam HY35 i się zastanawiam i czytam i sie zastanawiam itd...ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem czy to fajnie wstanie czy też nie....Podobno ma wstać koło wcześnie i wkręcać się jak gt28. Jakieś opinie sugestie?
Ostatnio zmieniony pt 17 gru, 2010 18:08 przez GRAQ, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam hx35w z zeliwem 12 w RB na seryjnym kolektorze, do 3go biegu da sie utrzymac do 1 bara, na 4tym sie zapycha i boost skacze nawet do 1.5 bara.
moze troche mniejsze zeliwo i w CA da rade, a jakis hx30 albo mniejsze?
Druga sprawa ze holsety sa glownie na flansze t3/t4 wiec jakis kolektor do tego pasuje a to juz kolejne koszty i cala zabawa nie wychodzi tak tanio jak sie wydaje....
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv