Czipowanie

ECU, chip, SMT, ECU MASter, Apexi i inne wynalazki typu: EBC, kontrole trakcji, kontrole stuku,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

jarkowy pisze: ... opony seryjne 195/50 15 ...
seryjne są 195/60r15 :)

jesli robileś testy faktycznie na 195/50 r15 to nic dziwnego ze takie dobre wyniki byly bo:
1. Licznik mocno zawyżał (o jakieś 6% - licznik pokazywał 100 a ty jechałeś 94)
2. Mocno skróciłeś długość biegów i tym samym zwiększyłeś przyspieszenie auta

a może to tylko pomyłka w pisaniu czy takie faktycznie były oponki ?
rottie

IceMan pisze:
jarkowy pisze: ... opony seryjne 195/50 15 ...
seryjne są 195/60r15 :)

jesli robileś testy faktycznie na 195/50 r15 to nic dziwnego ze takie dobre wyniki byly bo:
1. Licznik mocno zawyżał (o jakieś 6% - licznik pokazywał 100 a ty jechałeś 94)
2. Mocno skróciłeś długość biegów i tym samym zwiększyłeś przyspieszenie auta

a może to tylko pomyłka w pisaniu czy takie faktycznie były oponki ?
195/60/15....takie mam oponki 8) co do skrocenia dlugosci biegow-1/4 mili koncze na trojce wiec nie wiem czy takie biegi mozna nazwac krotkimi :wink:
A Jarkowego polecam jak cholera,jestem baaardzo zadowolony.(a do tego fajnie sie kima u Niego na kanapie :lol: )
A T25 od Ciebie 200sx zalozylem,no niby na razie dziala jak trzeba.
A jeszcze jedno,czy Wy mieliscie we wszystkich nyskach katalizatory??Bo u mnie sie wczoraj okazalo ze nie mam seryjnie kata tylko byl tlumik przelotowy.A teraz juz jest tylko rura :wink:
Ale oczywiscie zeby nie bylo zbyt pieknie auto zaraz znowu do warsztatu trafia,znowu trzeba pol silnika rozebrac bo szmaciarze kiedy montowali turbine nie pomysleli ze stare uc\szczelki moga nie pasowac i teraz jest zajebisty przedmuch na tej ktora jest pomiedzy kolektorem a turbo.(pamietasz Jarek to pierdzenie???to nie dziura w katalizatorze/tlumiku,to to bylo)
i oczywiscie uszczelek nie ma nigdzie ,te cztery male pomiedzy kolektorem a blokiem i ta co wypalilo zamowilem na piatek ale tamtej pomiedzy turbo a wydechem nissan polska nie ma nigdzie i dupa :evil:
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

wszystkie uszczelki dostaniesz w JC auto albo Japan Parts. Ciesze sie ze suszarka dmucha.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
rottie

no teraz juz za pozno,ja w sobote rano wyjezdzam,ale na przyszlosc dzieki,bede wiedzial :wink:
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

odgrzebuję stary temat :)
ostatnio w moim nissanku wyciąłem środkowy tłumik, natomiast katalizator i ostatni tlumik (seryjny) zostaly. autko pierdzi ciut fajniej ;) oprocz tego wywalilem rure ktora doprowadza powietrze do airboxu - srednica tego otworu w airboxie jest wieksza niż tej rury wiec teoretycznie łatwiej oddycha ale niby łapie cieplejsze powietrze. Zauważalny jest efekt dźwiękowy :) Spod maski wydobywa sie odgłos jak w wolnossącym aucie po zamontowaniu stozka, takie mile buczenie :) A teraz efekty w mocy.

3,5 - 7 k rpm było 9,35 s teraz 9 s
3,5 - 5 k rpm bylo 3,8 s teraz 3,63 s
5 - 7 k rpm bylo 5,55 s teraz 5,37 s

teraz spowrotem założę tę rurę do airboxu i sprawdze ponownie :)
całkiem nieźle jak na tak malutką modyfikację
komis
Coś już wiem
Coś już wiem

rure bym zostawil wywalil bym kruciec mocowany do airboxa i powiekszyl bym w nim otwor
200sx s14-250KM

-STREET RACERS KRAKOW-
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Przypominam, że teamt brzmi "Czipowanie"... :eek:
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

piszę w tym temacie bo tutaj były pomiary przyspieszen na 3 biegu, byla tabelka z czasami roznych egzemplarzy , bez sensu byloby zakladac nowy temat :P
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Panie jarkowy , kłąnia się nisko NOWY!!! , czy montujesz jeszcze te chipy za 400zł o których dowiedziałem się od jednego z klubowiczów , i co musze mieć do tego dokładnie Mój nissan ma 6 dni (u mnie) , jestem nowszy niż nowy więc jak można to niech mi też ktoś wytłumaczy pare pojęc np. MFIC - CHodzi o intercooler z przodu przed chłodnicą? , no i jeszcze pare takich co to je używacie na codzień a ja nic niekumam . AMF np. - domyślam sie coto ale lepiej zapytam.Wastergate? itp.
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

oki no wiec tak
AFR wskażnik mieszanki paliwowo powietrznej
egt wskaznik temperatury spalin
FIMC intercooler przed chłodnicą
blov off valve zawór upustowy chroni turbo przed przeciążeniami przy zmianie biegów robi psssss
Wastgate zawór upustowy na turbo chroni turbo żeby nie wykreciło za dużo ciśnienia przez otwieranie klapki w muszli wydechowej turbiny
sprzedam koguta tel 997
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja bym proponowal poswiecic troszke czasu i przejzal forum ale tak doglebniej szczegolnie techniczne. w tym temacie jtez jest duzo wiedzy:P reszta odpowiedzi gdzies tu krazy ale spoko zadaj pytania to ktos na pewno bedzie znac odpowiedz :P
pozdro
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
ZyZZyX
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A co powiecie na 20 koni wiecej za 16zl ??

http://allegro.pl/item100164563_super_c ... rysku.html

[ Dodano: Wto Kwi 25, 06 10:39 ]
Pisza tam ze nie dziala z turbiną ale czy to mozliwe??
MaLaRz151

masz tu taką samą aukcjie tego samego sprzedawcy ten sam przedmiot i kosztuje 9.99 zl ale jak dla mnie to gówno warte :)

Poczytajcie jego negatywy i sami odpowiecie czy to dziala czy nie a rezystorek fakt mozna kupic w elektronicznym za 50 gr:)
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Skoro 20 KM za 16 zł, to ja potrzebuję 5 KM więcej (żeby 200 KM przy ~0.6 bar było), da rade za 4 zł ? Gotów nawet jestem zapłacić 400 zł za +500 KM czyli razem 700 KM.

Dobra niech będzie... szarpnę się i placę 640 zł gotówką za 1000 KM. GOTÓWKA !!
Pasuje ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika silnika”