Uwiez mi ze moja turbina seryjna jest juz calkiem spora. Ostatnio ja wyjałem i bylem w ciezkim szoku. Spodziewalem sie malej turbinki a tam jest calkiem spora locha, ale bedzie wiekszaChEsTeR pisze:Nie wiem jak w s13 ale w s12 zmieana wydech powyzej 2.5" powoduje rozbieganie sie turbinki. Jest za duzy przelot i wastgate nie daje rady z ustawieniem cisnienia.Tak sie dzieje przy wszystkich malych turbinach T2.T25,T28 dopiero przy T3 mozna dawac wiekszy przelot wydechu. Pozatym shifty jezeli ci turbina przeladowywuje a masz wastgate mechaniczny to nie jest normalne a dolozenie intercoolera powinno nie zwiekszac cisnienia tylko lekko zmniejszyc, albo zostawic na tym samym poziomie. Moze byc jeszcze wina wydechu ze jest za wielki albo nie wiem to nie jest normalne.
Odczytalem nr i poszperalem po necie. Wiec 320ps dla tej turbiny jest jaknajbardziej realne a kres mocy w sr20det to jakies 340-350 dl niej
To jest model GT 28 R a ja bym chcial to zmienic na GT 28RS oczywiscie obie na ballbaringu
smiglo z przodu ma srednice 63mm wiec nie jest to juz malo.
Musisz jeszcze wiedzie ze podczas robienia IC wywala sie polowe wezy ktore maja 1000 roznych srednic i blokuja dolot.
Anyway niebawem bede sprzedawa swoja turbinke, jak zamowie nowa
Pozdrawiam,