Czy to pompa paliwa???

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Skaucik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam! Mam problem z układem paliwowym.Dokładnie z pompką paliwa.Na początku auto od razu po odpaleniu dławiło sie nie whodziło na obroty,przerywało tak jakby nie dostawał paiwa...Wymieniłem pompke paliwa(używka) odpaliłem auto i zaczoł pracować normalnie.Pochodził troche na wolnych pozniej powkrecałem go troche i niby wszystko bylo wporzadku,ale gdy przejechałem 2km znowu silnik zaczoł sie dławić,przerywać itd.Lewdow dojechałem do domu;/ Pompka wydaje jakies dziwne nierówne odgłosy.Jak myslicie pompka sie konczy??? Wszystko inne sprawdzone(dolot,IC,przepływka,krokowy,przepustnica,swiece,filtr pow...)
BRNIESZ W TO NIEUSTANNIE! JUZ NIE MOŻESZ SIE WYCOFAĆ!!
Awatar użytkownika
michalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

niby prosta i głupia sprawa ale u mnie np też powodowała problem, sprawdz styki zaraz za pompą taka kostka w bagażniku :)
Awatar użytkownika
Skaucik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Przed zamontowanie pompy sprawdzilem styki-były ok! Ale to raczej odpada ,bo jakby były zabrudzone to pompa juz na starcie by niewyrabiała.Dopiero pod obciążeniem silnik zaczyna sie dławić...;/
Awatar użytkownika
michalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

to patrząc dalej, sprawdzałeś filtra paliwa, przewody paliwowe są szczelne? pod deską sprawdzaleś również styki? a może ta pompa również nie daje rady?
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja bym stawial na pompe. ja mam teraz u siebie od wczoraj tak ze jak wciskam w podloge na trojce to przy 3000 dlawi sie i obroty stoja odpuszcze gaz i wcisne i leci przed siebie. kupuje walbro jutro i montuje bo to na 90% to.
F*** JDM be a ricer. :]
Awatar użytkownika
Skaucik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Filtr paliwa mam nowy,przewody sa szczelne,styki pod spodem tez.Została tylko pompa...Po jezdzie wchodzi na 3 tys i dalej nie chce isc.Przerywa,dławi sie jakby paliwa nie dostawał.Masakra;/ Chyba trezba wymienic pompe tylko niewieim czy na seryjną czy walbro?
Awatar użytkownika
michalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jak najbardziej walbro :) będziesz zadowolony no i od tego pasuje zacząć jeśli myślisz o dalszym zwiększaniu mocy
Awatar użytkownika
Sokół
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

też bym obstawiał pompe, ja mam walbro 255 na pokładzie i bardzo dobrze sobie radzi.
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Chcesz mieć pewność ?? Jedź do CASTORAMY i kup sobie najprostszy manometr do cieczy za 25 zeta. Wepnij go w układ przed regulatorem ciśnienia i zaraz masz jasność w jakiej kondycji jest pompa.
Tak czy inaczej, również skłaniałbym się ku pompie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Skaucik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Pompa umiera.Kupuje Walbro! Dzieki za info :D

[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 18:13 ]
Przed kupnem walbro chcialem sie upewnic czy to napewno pompa i okazało sie,że niekoniecznie!.Dostałem od kolegi sprawna pompe paliwa do S13(sprawdzona,seryjna) i nic sie nie zmieniło.Tzn jest tak,że silnik na początku chodzi równo,ładnie wkręca sie na obroty.Jest tak jak powinno być a jak rusze z miejsca przejade pare metrów,silnik troche nie nagrzejej to znowu przerya dławi sie i nie wchodzi na obroty;/ Nawet na wolnych przerywa strasznie! i to samo miałem na mojej poprzedniej pompce.Na zimno elegancko a po przejechaniu paru metrów sajgon;/ Zauważyłem tez ze jak sciągne wąz gumowy idący od turbo do intercoolera to silnik prestaje przerywać i wkręca sie jak powinien.Co to może byc????

[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 20:21 ]
Wąż wyjołem z turbiny.Po tym silnik dostaje kopa i ładnie łapie obroty ale jak puszcze gaz to gaśnie.Nie ma wolnych.Wygląda na to jakby przy zalożonym wężu nie dostawał powietrza.
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

rozkrec wszystkie rurki dolotu i sprawdz czy nie ma tam jakiejs niespodzianki, ew omin IC, turbo sie normalnie kreci? moze filtr powietrza zabity??
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Z tego co wiem to filtr powietrza nowy,a dolot i icek sprawdzony :)

Bartek zamowiles juz walbro?
Awatar użytkownika
Skaucik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

IC-jest ok! Filtr powietrza-nowy! Dolot-ok! Turbo nie ma luzów,ładnie pompuje.W piątek odbieram Walbro.
Awatar użytkownika
Skaucik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Zalozylem Walbro i problem zniknoł :D ale jeszcze mam jedną usterkę do zlikwidowania.Obroty leciutko falują i silnik po wejsciu na obroty do 2 tyś lekko przerywa.Dalej juz idzie bez problemu do czerwonego pola.Kombinowałem troche i wyszło,że jak odłącze wtyczke od silniczka krokowego to obroty stabilizują sie i silnik płynnie wchodzi na obroty w pełnym zakresie.Wymienić silniczek?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”