Najdłuższa podróz Nissanem 200sx
Moderator: Moderator
A po co jechać z duszą na ramieniu i denerwować się cały czas czy wytrzyma czy nie. Ja bym sobie odpuścił jazdę na takim sprzęgle, chyba że chcesz wrócić na lince lub lawecie. Pozdro
Czerwone są szybsze... YZF600R thundercat + oval carbon laser exhaust onboard 
Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
tak tez doszłem do wniosku ze nie ma co ryzykowac ;] sprzegło bedzie wymienione przed podróżą
- raven155
- Coś już wiem

- Kontakt:
amsterdam
katowice 1200km
spalanie 11/100 przy jezdzie 140-160km/h
czas przejazdu 11 godzin
Przydal by sie 6 bieg, 100KM wiecej i jakies xenony czy inne swiatla ktore oprocz pokazywania pozycji auta na drodze rowniez by ja oswietlaly
ale ogolnie pozytywnie
spalanie 11/100 przy jezdzie 140-160km/h
czas przejazdu 11 godzin
Przydal by sie 6 bieg, 100KM wiecej i jakies xenony czy inne swiatla ktore oprocz pokazywania pozycji auta na drodze rowniez by ja oswietlaly
ale ogolnie pozytywnie
- roball
- Postojebca Nałogowy

wychodzi na to że mój jest oszczędny
przy takich prędkościach (ale raczej bliżej 140, sporadycznie ponad 160) pali <10L
Jak nogi przy takiej trasie?
mnie zawsze cholernie boli udo prawej nogi ... (odkąd mam fotele s14 jest lepiej - ból się pojawia po 300km a nie po 100
)
przy takich prędkościach (ale raczej bliżej 140, sporadycznie ponad 160) pali <10L
Jak nogi przy takiej trasie?
mnie zawsze cholernie boli udo prawej nogi ... (odkąd mam fotele s14 jest lepiej - ból się pojawia po 300km a nie po 100
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
- raven155
- Coś już wiem

- Kontakt:
Tzn ja tez nie staralem sie jakos oszczednie jechac i czasem sie przegonilem z jakims focusem st i innymi stworami.
No po 400km to juz mnie zaczynaja bolec ale po 700km przestaja
. Na bolace nogi na pewno pomoglby tempomat ale nie napisalem go na liscie rzyczen bo mi jakos nie pasuje do tego auta
W niedziele wracam do amsterdamu wiec bedzie powtorka z rozrywki
No po 400km to juz mnie zaczynaja bolec ale po 700km przestaja
W niedziele wracam do amsterdamu wiec bedzie powtorka z rozrywki
Polska - Dania 1200km w 3os. i full bagazu,to auto zaskakuje komfortem nawet na poliuretanach i 18'
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
T O W C I Ą G A !!!
Ja mialem tylko jedną taka trasę swoim sky. jak nim z Londku wracałem 1600km czas ok17h. spalanie oo 9 do 12. predkośc ok 140.
ze stoperami w uszach, bez nich bym nie dał rady
ze stoperami w uszach, bez nich bym nie dał rady
- Matt Castillo
- Coś już wiem

- Kontakt:
a ja się puściłem w trasę Szczecin - Międzylesie 2 osoby, Międzylesie - Szczecin 3 osoby, Szczecin - Międzylesie2 osoby, Międzylesie - Poznań tylko kierowca:D (Międzylesie w kotlinie kłodzkiej)
i nie było tak źle biorąc pod uwagę to ze pada mi turbo, jazda tak do 130km/h max
aa przed wyjazdem ze Szczecina odwiedziłem Świnoujście w 4 osoby
jaki dystans był zrobiony to dokładnie nie wiem bo jeździłem dużo po Szczecinie i w górach i cały dystans w ciągu jakiegoś tygodnia to około 3000km ale tak ciągłą jazda to jakieś 700km
i nie było tak źle biorąc pod uwagę to ze pada mi turbo, jazda tak do 130km/h max
aa przed wyjazdem ze Szczecina odwiedziłem Świnoujście w 4 osoby
jaki dystans był zrobiony to dokładnie nie wiem bo jeździłem dużo po Szczecinie i w górach i cały dystans w ciągu jakiegoś tygodnia to około 3000km ale tak ciągłą jazda to jakieś 700km
- cieelak`
- Proszę nie bić nowego

Gdzie najdalej hmmm
Sanok PL- Northampton UK
jak dobrze pamiętam 2000 lub 2200 km
podroż bez przeszkód, ale cala drogę bylem osrany, tydzień przed wyjazdem zaczęła mi stukać panewka
mimo to dojechałem w jednym kawałku o własnych kołach.
Sanok PL- Northampton UK
jak dobrze pamiętam 2000 lub 2200 km
podroż bez przeszkód, ale cala drogę bylem osrany, tydzień przed wyjazdem zaczęła mi stukać panewka
Ja miałem moim s14a dwie dłuższe trasy.
Najpierw jak go kupiłem to z Salisbury, UK do Dublina, IRL (600km), a potem go sprowadziłem na kołach do Lublina (2500 km)
Jechało się super, komfort bardzo przyzwoity, zapas mocy na autostradach i przyczepność w zakrętach to bajka.. wymarzone dla mnie auto na dalsze trasy (no może bardziej po europejskich drogach, niż krajowych)
Średnie spalanie przy 110-130 (jechałem na dwa auta, dlatego w większości nie szalałem) wyszło mi dokładnie 8,5l.
Nadmienię, że cały bagażnik + tylna kanapa w gratach (jakieś dobre 300-400kg zapakowane).
Piszę dokładnie z podkreśleniem, bo robiłem fotki dystrybutorom i w domu z kalkulatorem dokładnie sobie wyliczyłem, bo wydawało mi się, że właśnie prawie nic to auto mi nie pali
Najpierw jak go kupiłem to z Salisbury, UK do Dublina, IRL (600km), a potem go sprowadziłem na kołach do Lublina (2500 km)
Jechało się super, komfort bardzo przyzwoity, zapas mocy na autostradach i przyczepność w zakrętach to bajka.. wymarzone dla mnie auto na dalsze trasy (no może bardziej po europejskich drogach, niż krajowych)
Średnie spalanie przy 110-130 (jechałem na dwa auta, dlatego w większości nie szalałem) wyszło mi dokładnie 8,5l.
Nadmienię, że cały bagażnik + tylna kanapa w gratach (jakieś dobre 300-400kg zapakowane).
Piszę dokładnie z podkreśleniem, bo robiłem fotki dystrybutorom i w domu z kalkulatorem dokładnie sobie wyliczyłem, bo wydawało mi się, że właśnie prawie nic to auto mi nie pali
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
-
jturbo
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
dwa dni temu moja nyska pierwszy raz zawitała do polski ,trasa Duisburg-Dąbrowa Górnicza 1070 km srednia prędkość 140-150 km/h spalanie 8,8 litra jechało sie dobrze tylko 3 cale dały troche w uszy 
fiat 125p 2,0-było
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest
nissan 200sx s14-jest
opel manta 1,8-było
fiat uno 1,6 turbo-było
opel vectra 2000-było
audi S2-było
audi 80 avant 2,6-jest