Odpowietrzanie turbiny-Problem!!!
Moderator: Moderator
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Mam Problem tzn zalozyłem nową turbine i chcialem ją odpowietrzyc.Krecilem rozrusznikiem do czasu az olej z bloku dostanie sie do turbo przez wąż doprowadzający.Okazalo sie ze olej nie leci.Sciągnolem metalowy przewód i okazalo sie ze z bloku w ogole nie wydostaje sie olej.Olej wymienilem + filtr.Czyzby pompa oleju????
- m0rr1s
- Postojebca

- Kontakt:
mi po samej wymianie oleju+filtra długo zajęło kręcenie rozrusznikiem żeby sama kontrolka z deski rozdzielczej zgasła...
filtra zapewne nie zalewałeś olejem przed założeniem ze względu na jego położenie?
ja u siebie zalałem delikatnie oleju a mimo wszystko krecilem chyba z minute zanim kontrolka zgasła. A Turbo jest chyba ostatnim elementem tej całej układanki?
filtra zapewne nie zalewałeś olejem przed założeniem ze względu na jego położenie?
ja u siebie zalałem delikatnie oleju a mimo wszystko krecilem chyba z minute zanim kontrolka zgasła. A Turbo jest chyba ostatnim elementem tej całej układanki?
- roball
- Postojebca Nałogowy

dlatego pytałem o wskaźnik
normalnie chwilę trwa zanim olej poleci, choć na nowej pompie jest to dość szybko...
pompę można sprawdzić łatwo
wystarczy wykręcić seryjny czujnik ciśnienia i zakręcić silnikem
jak olej poleci to pompa sprawna (na tyle że olej podaje)
normalnie chwilę trwa zanim olej poleci, choć na nowej pompie jest to dość szybko...
pompę można sprawdzić łatwo
wystarczy wykręcić seryjny czujnik ciśnienia i zakręcić silnikem
jak olej poleci to pompa sprawna (na tyle że olej podaje)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
A moze przewod olejowy do turbo jest zapchany mulem?
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
- roball
- Postojebca Nałogowy

I.T pisze:A moze przewod olejowy do turbo jest zapchany mulem?
warto czytać ze zrozumieniemSkaucik pisze:Mam Problem tzn zalozyłem nową turbine i chcialem ją odpowietrzyc.Krecilem rozrusznikiem do czasu az olej z bloku dostanie sie do turbo przez wąż doprowadzający.Okazalo sie ze olej nie leci.Sciągnolem metalowy przewód i okazalo sie ze z bloku w ogole nie wydostaje sie olej.Olej wymienilem + filtr.Czyzby pompa oleju????
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Filtra nie zalewalem olejem.Ile wchodzi oleju do nissana 3,5L??? Olej jest w normie.Bagnet pokazuje max poziom.Zrobie ten myk z czujnikiem i zobaczymy jak to bedzie! Dzieki za rade
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 08:55 ]
Wskaznika nie mam niestety przewód od turbo jest drozny bo sprawdzałem przed zamontowaniem.Zrobie tak jak mówicie zaleje filtr oleju olejem i wykrece czujnik .Pomecze troche rozrusznik i zobaczymy czy poleci olej.
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 09:03 ]
przypomiało mi sie ze po kreceniu rozrusznikiem wykrecilem filtr oleju.Filtr byl suchy.Krecilem silnikiem dobre 30 s pozniej jescze pare razy i nic.
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 08:55 ]
Wskaznika nie mam niestety przewód od turbo jest drozny bo sprawdzałem przed zamontowaniem.Zrobie tak jak mówicie zaleje filtr oleju olejem i wykrece czujnik .Pomecze troche rozrusznik i zobaczymy czy poleci olej.
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 09:03 ]
przypomiało mi sie ze po kreceniu rozrusznikiem wykrecilem filtr oleju.Filtr byl suchy.Krecilem silnikiem dobre 30 s pozniej jescze pare razy i nic.
tak do silnika wchodzi 3,5 l. oleju
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
tak miske zdemontowałem smok jest ok syfu nie bylo mam drugą sprawną na 100% pompe .Zaloze ją i wszystko zloze do kupy
i zobaczymy co dalej...
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 14:36 ]
auto kupilem z walniętą turbiną wiec nie mam pojęcia czy pompa przedtem działała.Gosciu mowił ,że tylko turbo jest do wymiany...Ja na wszelki wypadek wymieniłem wszystkie uszczelki(góra) uszczelniacze zaworowe olej filtry itd spr pierscienia panewki wał wszystko jest ok .chcialem go odpalac ale nie moge odpowietrzyc turbo;/
[ Dodano: Sro 13 Maj, 2009 14:36 ]
auto kupilem z walniętą turbiną wiec nie mam pojęcia czy pompa przedtem działała.Gosciu mowił ,że tylko turbo jest do wymiany...Ja na wszelki wypadek wymieniłem wszystkie uszczelki(góra) uszczelniacze zaworowe olej filtry itd spr pierscienia panewki wał wszystko jest ok .chcialem go odpalac ale nie moge odpowietrzyc turbo;/
mialem kiedys podobna sytuacje, nie w nissanie a oplu
za cholere nie chcial pociagnac oliwy.... pomoglo zalanie oleju do pompy, wczesniej krecilismy pare razy po pol minuty i nic
za cholere nie chcial pociagnac oliwy.... pomoglo zalanie oleju do pompy, wczesniej krecilismy pare razy po pol minuty i nic
- roball
- Postojebca Nałogowy

Jeśli jesteś pewien że zassys oleju jest ok, to jest spore prawdopodobieństwo że pompa walnięta i właśnie dlatego turbo zdechło..