strzela w lewym przednim kole gdy hamuje! pomoc w diagnozie
Moderator: Moderator
Chyba mam to samo u siebie ale nie mialem puki co czasu sie za to zabrac.
U mnie jest podobnie takie dziwne "pukniecie" trudno to opisac jest bardzo specyficzne i wystepuje to czasami przy mocnym hamowaniu czasem przy lekkim czasem jak sie jedzie po nierownosciach niema reguly,ogolnie ciezko to zlokalizowac ale tak jak u kolegi "pukniecie" dobiega z okolic lewego przedniego kola.
dlatego przylaczam sie do pytania co to moze byc?,na postoju "bujajac" autem problem nie wystepuje
U mnie jest podobnie takie dziwne "pukniecie" trudno to opisac jest bardzo specyficzne i wystepuje to czasami przy mocnym hamowaniu czasem przy lekkim czasem jak sie jedzie po nierownosciach niema reguly,ogolnie ciezko to zlokalizowac ale tak jak u kolegi "pukniecie" dobiega z okolic lewego przedniego kola.
dlatego przylaczam sie do pytania co to moze byc?,na postoju "bujajac" autem problem nie wystepuje
- chudy_wlkp
- Coś już wiem

- Kontakt:
sprawdzcie gumy na wahaczu. Jezeli sie hamuje to jest ciagniecie koncowki do tylu a kasta nadal ciagnie do przodu, a t ajazda po nierownosciach to jaka predkosc?
- chudy_wlkp
- Coś już wiem

- Kontakt:
a jak wygladaly gumy w kielichach(mocowanie amorka z kasata)? gumy na drazku stabilizacyjnym jezeli jest?
Ja mialem to samo. Okazalo sie ze mocowanie stabilizatora bylo poluzowane.