WG z T25 do T28 bedzie pasowac?

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Panowie jako ze kupilem sobie t28 lecz na wg do niej czekam juz 2tyg(ciekawe czy sie doczekam?) a sprawa jest bardzo pilna mam pytanie czy WG od t25 spasuje mi p&p do t28?ew co trzeba przerobic?i czy bedzie to poprawnie dzialac?
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Przerobić musisz tylko mocowanie, najlepiej przełożyć ta blache z T25 do T28. I działać będzie OK a nawet lepiej bo turbo będzie dawało większego BOOSTa niż na seryjnym WG od T28.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Dzieki za odpowiedz,wlasnie 5min temu przyjechal oczekiwany od 2tyg kurier i mam juz wg od t28 :) tak ze jednak nie bede mial potrzeby przekladania z t25 ale temat przyda sie dla potomnych.

Korzystajac z okazji jakie jest maksymalne bezpieczne cisnienie na t28 i seryjnym ecu?0,6-0,8bar?Docelowo wjedzie nistune ale dopiero w przyszlym miechu($$).
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Przypuszczalnie przy około 0.6 bar mamy serie czyli 170 kucy.

Mysle że spokojnie możesz ustawić na 0.8 bar.
Sam latam na takim ustawieniu i puki co (odpukać) nic nie szwankuje :)
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Awatar użytkownika
rusek300zx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

no bracie widze postepy robisz ze swoja nyska :mrgreen:
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

rtuber pisze:Przypuszczalnie przy około 0.6 bar mamy serie czyli 170 kucy.

Mysle że spokojnie możesz ustawić na 0.8 bar.
Sam latam na takim ustawieniu i puki co (odpukać) nic nie szwankuje :)
i bieda bedzie dopiero jak zacznie 'pukać' ....

jesli nie masz wiekszego IC to sprawdz czy aby napewno nie robi sie za ubogo i za ciepło
ppp
Stały gość
Stały gość

na nowym,zdrowym walbro w ca18det z t28 na 0.6 bara jest przebogato.Afr poniżej 10 przy końcówce obrotów(sprawdzone empirycznie)
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

rusek300zx no cos tam sie dzieje, jak ogarne to sie pochwale ;)

No wiecj ustawie ok 0,8bar i bede obserwowal czy niema stukowego,wiecej bedzie jak wjedzie egt i nistune.
ppp
Stały gość
Stały gość

Jeszcze możesz wyczyścić przepływomierz przed grubym dmuchaniem.Bo jak masz brudny może być ubogo.
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Przeplywka juz wyczyszczona przy okazji okresowych wymian ;)
Awatar użytkownika
Forest
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

to ze WG z T25 pasuje do T28 to ok , ALE T28 na Wg z t25 może mieć tendencje do peak'ów i przeładowań niestety
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Tez o tym myslalem bo wg z t25 jest zauwazalnie mniejsze w porownaniu do wg z t28.
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Jako ze wrzucilem juz t28 do siebie i wczesniej bylo pytanie o bezpieczne doladowanie na seri to u mnie pow 0,68-0,72bar(niewiem dokladnie bo mam gowniany wskaznik i niema peak'a) pojawia sie stukowe na 3 i 4 najbardziej zauwazalne w okolicach 5tys,dodam ze podczas testow bylo goraco na dworze i rura dolotu za ic byla bardzo bardzo ciepla stad wydaje mi sie ze to po czesci przez seryjny h**** ic i w pierwszej kolejnosci zrobi wyjazd z fury :mrgreen:

Tak sie jeszcze zastanawaim moze by tak zaplon cofnac ciutke?No i jak? Bo z tego co mozna poczytac na tk to dodtykanie cas to zloooooo.

Suma sumarum jestem zadowolony przedewszystkim auto ladnie teraz buduje moc pow 5tys do samego konca w przeciwienstwie do t25 ktora pow 5tys wymiekala na robocie.
No nic pora zabierac sie za kolejne mody,aha aktualnie cisnienie ustawione na bezpieczne(chyba) 0,6bar
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Wracajac do tematu zalozenia wg z T25 do T28 to wykonalismy z znajomym taka operacje na T28 na BB-z jej oryginalnym wg nie dawalo sobie rady nawet ebc greddy(nie mozna bylo ustawic stalego doladowania-na mbc tez probowalismy).
Do wg z T25 wystarczylo dorobic blache,wywiercic 2 dziury,przyspawac i siknac sprayem.
Teraz doladowanie ladnie trzyma zadana wartosc-takze mysle ze mozna smialo zakladac ;)
fenix
Coś już wiem
Coś już wiem

Odgrzeje kotleta aby nie zakładać nowego tematu ;)

Jedni piszą że WG z t25 w t28 to nieporozumienie inni, że wręcz przeciwnie.. Może po czasie przybyło komuś praktycznych doświadczeń ? :)

Mam t28 ale bez wg i zastanawiam się czy przekładać z t25 czy szukać z t28...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”