Nie dało sie inaczej zamieścic i musiałem się troche narobić.
Do rzeczy.
Otóż jak widać ze standardowago czasu 19,46 czipem poprawilem czas do 13.99! (to mój najlepszy czas ale zawsze schodziłem ponizej 15) Przy doladowaniu 0,6bar a więc przy niższym ciśnieniu mam lepeszy czas niż Mike przy 0,8 - nie znacznie ale jest.
Właśnie czy nie znacznie? no więc przeanalizujmy. to biorąc poduwagę 400m (strzasznie boleje nad sprzęgłem które nie trezyma mi mocy po dodaniu gazu na 1 i czasami na 2 jak jest sucho to mi sie ślizga - nie mówie juz o strzale ze sprzęgła)
jak stertowalem na 400m to kończyłem ten dystans na 3 biegu (końcówka obrotów koło 140) Wykozystywałem kazdy bieg prawie do końca czyli jak zmienaiłem na 2 to obroty były juz powyzej 4000 i na 3 i obroty znowu powyżej 4000.
Co za tym idzie na 3 biegu w stosunku do Mika róznica czasów miedzy 4000-6500 wynosi 1,03s!
Zakladam ze na 2 biegu dzieki wiekszej mocy od mika zaoszczędził bym 0,3sek
i na pierwszym 0,1sek
To daje 1,43sek!!!! mało?
czyli zakładajac że mike ma na 400 15,5 ja powinienem mieć 14.07!! przy 0,6bar!
Z tego wyniku jestem bardzo zadowolony (oczywiście to teoria a moje pomiary w tabelce moga miec odchyły (całkowity czas zgadza się co do 0,2sek)) ale jeśli bym miał przy 0,6bar 14,7 to juz jestem bardzo zadowolony.
jednak nie jestem zadowolony z cziptuningu z innego powodu (ale o tylko mój przypadek) BRAKUJE MI PALIWA NA WIEKSZYM CISNIENIU DOŁADOWANIA

.
Nie wiem z jakiego powodu ale Afr pokazuje mi cholernie ubogą mieszanke i Nissan idzie gorzej niż na 0,6 (nie mogłem ustawić np 0.7 a przy 0,8 juz była kicha)
Zaczynam wnioskowac że to jednak pompa paliwa-chyba jest w gorszymm stanie niż przypuszczałem (albo wtryskiwacze) albo przepływomież albo cholera wie co.
A jesli chodzi o dół obrotów to praktycznie jest tak sam jak mika wiąże sie to z duzym Lagiem (za duzy IC i średnica przewodów z powietrzem 2,5" a nie 2")
Co do chipa to mam jeszcze jeden pomysl i jak przetestuje to dam znać !
W każdym razie daje tyle ile mialem nadzieje z niego uzyskać.
Do spodkania na światłach