REZERWA
Moderator: Moderator
a powiedżcie mi panowie ile się zrobi kilosów na rezerwie naszymi nissankami pytam tak na przyszłość żeby mi kiedyś nie stanął gdzieś na drodze
-
rottie
Proponuje troche bromu przed wyjsciem z domu i nie ogladac sie za Tirowkamidanilozia pisze: pytam tak na przyszłość żeby mi kiedyś nie stanął gdzieś na drodze
Mi jak się zapala rezerwa to mogę dolać jeszcze 53-54 litry; zatem przy założeniu, że bak ma 60 litrów i że mogę dociągnąć do końca, zostaje 6 litrów. Ponieważ w mieście pali mi 15 litrów / 100 km (albo nawet więcej), to jak tylko zapali się rezerwa - od razu jadę zatankować (bo wg powyższych założeń mam niecałe 40 km do stanięcia). I wtedy trzeba mieć przy sobie 200 zł, żeby napełnić tego smoka.
Ogólnie jednak trzeba wystrzegać się schodzenia do tak niskiego poziomu jak rezerwa.
Ogólnie jednak trzeba wystrzegać się schodzenia do tak niskiego poziomu jak rezerwa.
Ostatnio zmieniony pn 22 mar, 2004 09:26 przez Bodiniusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Goranowa
ooo, a juz sa, juz widzialamrottie pisze: Proponuje [...]nie ogladac sie za Tirowkami![]()
Goran przy nich czasem zwalnia, wiec gdyby nie zwalniac, to mysle, ze troche pozniej by sie bak zuzywal
Ale wracamy do tematu:
[center] [shadow=orange]Ile na rezerwie? [/shadow][/center]
Ja kiedyś też zwolniłem. Jechałem tą cholernie dziurawą drogą z Wawy do Łodzi (tą dwupasmową). Tam przed skrzyżowaniami są ograniczenia do 70, ale wiadomo, że są nieżyciowe. Nagle za skrzyżowaniem w oddali zobaczyłem coś w żółtej, jaskrawej kamizelce.
Dopiero jak podjechałem bliżej, to zauważyłem, że to nie policja...
Dopiero jak podjechałem bliżej, to zauważyłem, że to nie policja...
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
ja na rezerwie zrobilem 60km ale do dystrybutora musiałem juz dopchnać 
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
-
Anonymous
Ja jeszcze nigdy nie próbowałem ile przejade na rezerwie. Jak zapala mi sie lampka rezerwy to wskazówka lezy na zero jak martwa i az żal mi serce sciska.....

no właśnie tak jest i umnie dlatego się pytammalpa pisze:Ja jeszcze nigdy nie próbowałem ile przejade na rezerwie. Jak zapala mi sie lampka rezerwy to wskazówka lezy na zero jak martwa i az żal mi serce sciska.....![]()
Ja mam lekko wgnieciony zbiornik na środku( to nie ja-jak kupiłem to już było) i gość powiedział jak lampka się zapali to musze zaraz jechać na stację i miał rację. Moj na rezerwie przejeżdza jakieś 5-6 kilometrów.
Troszkę śmiesznie bo jak stanę to mam jeszcze jakieś 15 litrów w zbiorniku
Troszkę śmiesznie bo jak stanę to mam jeszcze jakieś 15 litrów w zbiorniku
Oby asfalt zawsze był suchy, gładki i lśniący. Amen
jarkowy pisze:ja na rezerwie zrobilem 60km ale do dystrybutora musiałem juz dopchnać
Mój kumpel kiedyś tankował zawsze po 30 zł. Jak przejechał pewną ilość kilometrów (dajmy na to: 75 - miał to wyliczoneIceMan pisze:o kurcze to ja nie wiedzialem ze zbiornik ma 60L myslałem ze 50 i zawsze tankowałem po przejechaniu 450 km.
Na każdym tankowaniu zostawało mu w baku troszkę paliwa i był niezmiernie szczęśliwy jak zobaczył, że ma cały bak "gratis"
Mój kumpel kiedyś tankował zawsze po 30 zł. Jak przejechał pewną ilość kilometrów (dajmy na to: 75 - miał to wyliczone
) to jechał na stację i brał wachy za 30 zł. Pewnego razu pojechał na stację i weszło mu za dwadzieścia kilka złoty benzyny, a bak był pełen...
...
Na każdym tankowaniu zostawało mu w baku troszkę paliwa i był niezmiernie szczęśliwy jak zobaczył, że ma cały bak "gratis"
[/quote]
to co on nie miał wskaźnika paliwa w zegaże że nie widział
to co on nie miał wskaźnika paliwa w zegaże że nie widział
No tak, nie wspomniałem o pewnym szczególe - nie działała mu kontrolka (jako jedna z wielku nie działających rzeczy w tym aucie
)