Czy to pompa paliwa???
Moderator: Moderator
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam! Mam problem z układem paliwowym.Dokładnie z pompką paliwa.Na początku auto od razu po odpaleniu dławiło sie nie whodziło na obroty,przerywało tak jakby nie dostawał paiwa...Wymieniłem pompke paliwa(używka) odpaliłem auto i zaczoł pracować normalnie.Pochodził troche na wolnych pozniej powkrecałem go troche i niby wszystko bylo wporzadku,ale gdy przejechałem 2km znowu silnik zaczoł sie dławić,przerywać itd.Lewdow dojechałem do domu;/ Pompka wydaje jakies dziwne nierówne odgłosy.Jak myslicie pompka sie konczy??? Wszystko inne sprawdzone(dolot,IC,przepływka,krokowy,przepustnica,swiece,filtr pow...)
BRNIESZ W TO NIEUSTANNIE! JUZ NIE MOŻESZ SIE WYCOFAĆ!!
niby prosta i głupia sprawa ale u mnie np też powodowała problem, sprawdz styki zaraz za pompą taka kostka w bagażniku 
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Przed zamontowanie pompy sprawdzilem styki-były ok! Ale to raczej odpada ,bo jakby były zabrudzone to pompa juz na starcie by niewyrabiała.Dopiero pod obciążeniem silnik zaczyna sie dławić...;/
to patrząc dalej, sprawdzałeś filtra paliwa, przewody paliwowe są szczelne? pod deską sprawdzaleś również styki? a może ta pompa również nie daje rady?
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
ja bym stawial na pompe. ja mam teraz u siebie od wczoraj tak ze jak wciskam w podloge na trojce to przy 3000 dlawi sie i obroty stoja odpuszcze gaz i wcisne i leci przed siebie. kupuje walbro jutro i montuje bo to na 90% to.
F*** JDM be a ricer. :]
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Filtr paliwa mam nowy,przewody sa szczelne,styki pod spodem tez.Została tylko pompa...Po jezdzie wchodzi na 3 tys i dalej nie chce isc.Przerywa,dławi sie jakby paliwa nie dostawał.Masakra;/ Chyba trezba wymienic pompe tylko niewieim czy na seryjną czy walbro?
jak najbardziej walbro
będziesz zadowolony no i od tego pasuje zacząć jeśli myślisz o dalszym zwiększaniu mocy
też bym obstawiał pompe, ja mam walbro 255 na pokładzie i bardzo dobrze sobie radzi.
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Chcesz mieć pewność ?? Jedź do CASTORAMY i kup sobie najprostszy manometr do cieczy za 25 zeta. Wepnij go w układ przed regulatorem ciśnienia i zaraz masz jasność w jakiej kondycji jest pompa.
Tak czy inaczej, również skłaniałbym się ku pompie.
Tak czy inaczej, również skłaniałbym się ku pompie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Pompa umiera.Kupuje Walbro! Dzieki za info
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 18:13 ]
Przed kupnem walbro chcialem sie upewnic czy to napewno pompa i okazało sie,że niekoniecznie!.Dostałem od kolegi sprawna pompe paliwa do S13(sprawdzona,seryjna) i nic sie nie zmieniło.Tzn jest tak,że silnik na początku chodzi równo,ładnie wkręca sie na obroty.Jest tak jak powinno być a jak rusze z miejsca przejade pare metrów,silnik troche nie nagrzejej to znowu przerya dławi sie i nie wchodzi na obroty;/ Nawet na wolnych przerywa strasznie! i to samo miałem na mojej poprzedniej pompce.Na zimno elegancko a po przejechaniu paru metrów sajgon;/ Zauważyłem tez ze jak sciągne wąz gumowy idący od turbo do intercoolera to silnik prestaje przerywać i wkręca sie jak powinien.Co to może byc????
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 20:21 ]
Wąż wyjołem z turbiny.Po tym silnik dostaje kopa i ładnie łapie obroty ale jak puszcze gaz to gaśnie.Nie ma wolnych.Wygląda na to jakby przy zalożonym wężu nie dostawał powietrza.
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 18:13 ]
Przed kupnem walbro chcialem sie upewnic czy to napewno pompa i okazało sie,że niekoniecznie!.Dostałem od kolegi sprawna pompe paliwa do S13(sprawdzona,seryjna) i nic sie nie zmieniło.Tzn jest tak,że silnik na początku chodzi równo,ładnie wkręca sie na obroty.Jest tak jak powinno być a jak rusze z miejsca przejade pare metrów,silnik troche nie nagrzejej to znowu przerya dławi sie i nie wchodzi na obroty;/ Nawet na wolnych przerywa strasznie! i to samo miałem na mojej poprzedniej pompce.Na zimno elegancko a po przejechaniu paru metrów sajgon;/ Zauważyłem tez ze jak sciągne wąz gumowy idący od turbo do intercoolera to silnik prestaje przerywać i wkręca sie jak powinien.Co to może byc????
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 20:21 ]
Wąż wyjołem z turbiny.Po tym silnik dostaje kopa i ładnie łapie obroty ale jak puszcze gaz to gaśnie.Nie ma wolnych.Wygląda na to jakby przy zalożonym wężu nie dostawał powietrza.
rozkrec wszystkie rurki dolotu i sprawdz czy nie ma tam jakiejs niespodzianki, ew omin IC, turbo sie normalnie kreci? moze filtr powietrza zabity??
- Skaucik
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Zalozylem Walbro i problem zniknoł
ale jeszcze mam jedną usterkę do zlikwidowania.Obroty leciutko falują i silnik po wejsciu na obroty do 2 tyś lekko przerywa.Dalej juz idzie bez problemu do czerwonego pola.Kombinowałem troche i wyszło,że jak odłącze wtyczke od silniczka krokowego to obroty stabilizują sie i silnik płynnie wchodzi na obroty w pełnym zakresie.Wymienić silniczek?