Spalanie w S13 / S14

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

shifty pisze:brt
rozumiem ze jezdzis teraz na seryjnym oprogramowaniu ??
moze lepiej zainvestuj w apexi
boosterowi eclipse pali max 18L
marcin z subaru jak zrobil modyfikacje to z 22ps ma 380 i auto mu mniej pali na innym kompie. Trzeba umiec to jeszcze wszystko wystroic
Nie mam teraz zadnych czipow ani kompow. Teraz jest seryjny a i tak AFR mam 11.8 wiec sie zalewa. Jest to dla mnie wielka zagwostka ale coz. Widocznie tak musi byc :) Tej zimi kilka zmian planuje dlatego wrocilem do calkowitej serii :twisted:
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
Anonymous

W firmie Czoper,gosc nazywa sie Szczepan i robil fure boosterowi i Czernikowi, ma niesamowite pojecie o japonskich autkach, w sumie nie ma nikogo kto lepiej je modyfikuje w PL niz on. Bedzie w ta zime robil rowniez i moj.
Polecam jak cos.

PS
Subaru z 220ps a nie z 22ps :D
Zapomnialem dodac zera :)
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Koleś na Jutrzenki robił Suprę kameleon...
i już kilka naszych SX'ów :P
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

mysle że brt może sie bronic sam ale co wy mu mówicie żeby poszedł do jakiegoś warsztatu skoro on sobie to zrobi sam!
I jestem pewien że żaden fachowiec tego nie zrobi lepijej niż właściciel (wkładanie serca i duszy też ma znaczenie :wink:
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jarkowy pisze:mysle że brt może sie bronic sam ale co wy mu mówicie żeby poszedł do jakiegoś warsztatu skoro on sobie to zrobi sam!
I jestem pewien że żaden fachowiec tego nie zrobi lepijej niż właściciel (wkładanie serca i duszy też ma znaczenie :wink:
Dam rade :) Plany rozwijaja sie coraz szybciej ;)
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
express

Moj s13 17 gazu + 3 benzyny przy umiarkowanej jeździe, takiej 2500-4000 obr.
Ciekawe jak bym jeździł 2500-3000
W trasie - brak danych.
Kurwica strzela jak masz fajny samochód i nie masz narazie kasy żeby sprawdzić to i owo np.salanie.
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

wg. mnie to cos masz nie halo w aucie ze masz takie spalanie
no chyba ze deptasz mocno caly czas
zakres obrotow nie ma duzego znaczenia
wazne jest jak sie obchodzisz z pedalem gazu, jak gwaltownie przyspieszasz, to niezaleznie czy przyspieszasz w zakresie 2500-4000 czy 3500-5000 to praktycznie tak samo bedzie spalał, liczy sie głębokośc wcisniecia pedału gazu :)
sprobuj przez 1 tankowanie jezdzic spokojnie, obroty 2500-3000, delikatnie z gazem, płynnie, jedź tak jak byś miał normalne auto, nie musisz wszystkich wyprzedzać :) i zobacz ile wtedy spali, jeśli też dużo to do regulacji. Te auta naprawde palą niewiele jeśli się traktuje je jak normalne auto.
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

express pisze:Moj s13 17 gazu + 3 benzyny przy umiarkowanej jeździe, takiej 2500-4000 obr.
I te dane pokazują jakim bezsensem jest zakładanie taniego gazu do Nissana.
Mój na 1 Barze pali 13 L przy jeździe do 3500/4000 czasem do 5000/6000.
EMWU is dead
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no to ja sie pochwale... trochę już obeznałem auto, jak ekonomicznie jeździć i wychodzi tak, że
przy normalnej jezdzie po mieście cały bak stracza na ponad 450 km (do zapalenia się rezerwy, czyli ok 5 litrów), co daje wynik ok 11. l na 100 km.
Inna sprawa jak daje w palnik.... wtedy to nawet za 100 zł potrafię przejechać 50 km....
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Nowe dane po remoncie , Ca18DET na seryjnej mapie ale z modami , pierwsze 600KM tego silnika powrót od Jarkowego do Opola w zeszła sobote , jazda super spokojna , max 3000 obr , max 115 km/h pierwsze 200km sporadycznie 5 bieg , reszta trasy czesto 5 bieg , ani raz na trasie Bov nie strzelił , ani raz bost nie wychylił ponad 0 , wynik napawa optimizmem 200zł zalałem 3,67 na lotosie i do teraz mam miedzy rezerwa a pierwsza kreska , czyli około 180zł - 600km - wniosek ? da się !

Można liczyć (bo ciut w baku było) ze 200zł na 600km to chyba wychodzi około 8,5 - 9 na 100 i tu jeszcze pamiętać nalerzy że starałem sie troche o różne zakresy obrotowe , więdz 8-100 jest w tym aucie napewno do zrobienia. A w serii jeszcze mniej.

Ważne jest też że sonda lambda u mnie przez ostatnie kilometry była odłonczona.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jak miałem Lambde odłączoną i jeździłem bez turbiny /późna jesień/, po mieście ale jak ciotka g:(\ to wyszło mi 17l na niecałe 90 km.

I tak po tygodniu jeżdżenia zrobiłem piękny adapterek na mój home-made kolektor i spalanie w mieście spadło do ok 10l przy jeździe na 4-5.5k.

Teraz z turbinką niecałe 9l na trasie /ale w stylu zimowym/.

IceMan na sporo racji z deptaniem w podłogę. Jak nie szczędzę podłogi po mieście to wskaźnik w oczach spada.
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Awatar użytkownika
Raptor
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jak swoim wracałem od Czika - wyszedł średnio 8.5l/100 - trasa ponad 500km prędkość ok 120kmh

ostatnio po mieście i autostrada do 150 - 9.3l/100

ostatnie 3 dni tylko po miescie czesto powyżej 4000rpm - 10l/100km
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Prawda jest taka, że jak się rozpedzisdz i jedziesz stałą prędkością to przy 90km/h mozna zejść do ok 8L, ale rzadko się zdarza że nikogo się nie wyprzedzi.
Przy 110-120 z rzadkim wyprzedzaniem ok 9L
Przy 160-180 z wyprzedzaniem spalił mi niecałe 10L
EMWU is dead
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

najlepszy sposób na ekonomiczną jazdę to zamontować sobie wskaźnik ciśnienia z podciśnieniem, jeśli się jeździ bez wchodzenia w doładowanie to mało spali
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
express

i dokładnie o tym pisałem. Na pewno obroty i gwałtowność wciskania pedłau gazu mają wpływ na spalanie. Oboty - bo od 2800 zaczyna się doładowanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”