Zapowietrzony zbiornik
Moderator: Moderator
- JarekMOB
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam. Mam taki problem. Otóż po odkręceniu korka wlewu paliwa wyraźnie słychać że uchodzi powietrze ze zbiornika. Co może być przyczyną zapowietrzania się zbiornika??? Byłem dzisiaj na warsztacie i powiedzieli że jakiś tam zaworek przy zbiorniku zapchał się syfem i dlatego się nie odpowietrza. Może ktoś miał już ten problem?? Oczywiście użyłem szukajki ale nic nie znalazłem więc proszę o pomoc!!!! 
NISSAN 200SX S13 - CA18DET
Syczenie przy odkręcaniu korka wlewu paliwa to normalka, bądź spokojny. Jeśli Ci to przeszkadza rozwiązaniem jest zrobienie małej dziurki wiertełkiem w korku od wlewu (patent z maminego Ticacza
) Zobaczysz, że pomoże
Pozdro
Może źle się wyraziłem, ale faktycznie można to naprawić w 7,5 min. Jednakże trzeba pamiętać, że wytworzenie zbyt wysokiego podciśnienia w zbiorniku może się źle skończyć, dlatego trzeba zadbać o odpowietrzenie.
- JarekMOB
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
No właśnie na warsztacie powiedzieli że to nie jest normalne i muszę to naprawić. Więc teraz nie wiem czy jeździć Nyską czy narazie zostawić i szukać usterki. A jakie mogą być konsekwencje jeżdżenia z zapowietrzonym zbiornikiem???
NISSAN 200SX S13 - CA18DET
Moja powyższa rada powinna Ci pomóc