s 13 czy pompa oleju może stukac ????

chłodnice wody, chłodnice oleju, oleje, termostaty itp.

Moderator: Moderator

synek

tak jak w temacie powiem tak wszystko jest zrobione dół szklanki a stuk jak szklanka dlatego mnie to zastanawia mechanik mówił ze ona mu sie nie podoba i dlatego pytam stuk tez słychac z kanału pomózcie
ChEsTeR

Skrobleło wióra i panwe obruciło.
Golak

jak ci panewa stuka to nie jezdzij nim ja tak se wal zalatwilem i panewe obrucilem
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Cześć . powiem tyle że już słyszałem panewki u kilku kolegów i jeżeli to co ci Synek stuka to jest to co wtedy gdy sie widzieliśmy - to jest bankowo szklanka - być może były robione tak jak i reszta - ale coś nie wyszło. Pozatym to tak właśnie bywa - u kolegi nie dalej jak przedwczoraj - byłem na małym spociku killersów i zaczeło mu walić tak nagle a ma auto po B. profi remoncie i 2 tys km przebiegu - s13 of course. - zresztą znasz go - podjedz posłuchaj i bedziesz wiedział czy to to samo.

Chyba że walła faktycznie panewa to :roll:
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
synek

wtedy co sie fazolx widzielismy stukało tak samo wymieniłem turbo i kupiłem szklanki cziko mi załatwił wiedz powinny byc dobre i dalej stuka ale powiem tak zauwarzyłem ze raz stuka ranie czesciej stuka nie wiem co robic jak sprawdzic czy to szklanki a jak panewka pomyslcie jeszcze i dajcie znaka bo zwariowałem
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Cholera to cięszko stwierdzić jest , może (ale tu niech mnie koledzy poprawiają) że poprostu coś jest nie tak z olejem że nie dociera gdzieś i mimo wymiany nastepna wali , słyszałem że tak może być że sie wałek zatrze przez to - wiec może i szklanka , inna bajka to taka że może np. szklanki były ok. ale uzywając do szklanek które sie bujały 200 tkm w mineralu zapodałeś syntetyka. pozatym waliło ci to 9 miechów temu na spocie - to po 9 miechach jazdy a ty lubisz docisnąc (tak pamiętam) gdyby to była panewka to tłoki wyleciały by przez wydech:) i to z pół roku temu :).

Aha ni i inna bajka - mi szklanka waliła tak samo jak u ciebie tylko że napadami raz waliła raz mniej , na gorącym , na b zimnym bez jakiegoś schematu - wymieniałem rozrząd i to mineło a przy okazji okazało sie że było tak namieszane w rozrządzie i zapłonie że jak wyjechałem wtedy to nie dość że nie stukało to jeszcze jazda była jak nówką. Teraz jedyne co słuysze ją jak dzwoni przy odpaleniu i to nawet nie metalicznie tylko potyka przez 2 sek i cisza w silniku.

Aha i jeszcze raz miałem akcje ze szlanicą jak auto bez pokrywy stało u Micha przez niecałe 2 tyg , jak zapaliłem to to samo co u ciebie , ale po 100km jak jechałem do domu przedmuchał sie i też jest ok.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
cziko

hmm jezeli po wymianie szklanek bło jakis czas dobrze a teraz znowu zaczynaja grac to albo poprosztu sztukja nastepne ze starosci(nic na to nie poradze taka złosliwa natura używanych czesci)albo poprostu masz nierozbierany silnik w kturym zapewne bedzie niezły syf i przytykane kanały olejowe zabijają szklanki!!ostatnio z tym sie spotkałem w s14 ale juz sie z tym uporalismy bo obróciło panewe i teraz cały silnik bedzie wczyszczony zatem zadnej szklany juz nie zabije :lol:
synek

cały był rozebrany takze nie wiem o co chodzi juz mnie to wkurwia pomału moze juz nie moze jezdzic na za zadkim oleju może musze wlac mineralny co wy na to???
cziko

synek pisze:cały był rozebrany takze nie wiem o co chodzi juz mnie to wkurwia pomału moze juz nie moze jezdzic na za zadkim oleju może musze wlac mineralny co wy na to???
to nic nie zmieni zapewne
synek

dzis ustawiłem zapłon na zero i nie stuka ale nie zbiera sie mysle ze rozrzad jest <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> ustawiony jutro bede badał co wy na to ???
synek

jednak miałem <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> zrobiony dół a to co stukało to sworzen korbowodowy auto u mechanika nie długo bedzie (brak siana)i mysle że wszystko bedzie juz ok
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ chłodzenia, ciecze”