Pomocy- od czego ta glowica???
Moderator: Moderator
Kupilem glowe do s13 od Muro ( moja byla peknieta), dalem do zrobienia i troche sie teraz wku... przy skladaniu, bo nie pasuje mi kolektor dolotowy, tzn otwory na mocowania pasuja, ale otwory w glowicy sa jajowate i jest ich 4, a moj stary kolektor i glowa maja 8 okraglych ( co drugi ma wtryskiwacz). Od czego moze byc ta moja stara glowa????????

S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
To jest glowica z silnika wychodzacego przewaznie na japonski rynek!mike_drag pisze:dziubas, a wiamdomo cos wiecej o nich, jak roznia sie technicznie???
8 kanalow powodowalo poprawienie momentu obrotowego w dolnym zakresie obrotow!
Wg info uzyskanych od jarka nawwet japonce zmieniali te glowice na "europejskie" jesli silnik mial generowac 300WHP+
Najlepsze rozwiazanie w twojej sytuacji to kupic kolektor ssacy z europejczyka!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Pakaj, thx za odpowiedz, teraz wszystko jasne, tak zaraz jade do Muro po kolektor, tylko mam nadzieje ze nie caly, a jedynie ten prosty kawalek.
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
jaki patent, tam jest osiem kanałów z czego cztery mają przepustnice sterowane podcisnieniem 
powrót do korzeni ?
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Te przepustnice są h warte. Tak samo w Ca18det jak i w ka24e
One tylko blokuja przepływ mieszanki poza tym w ca18 wtryski osadzone sa tylko w jedenj dziurze i mieszanie mieszanki jest lipne...
I taka mała niespodzianka ecu do takich głowic jest inne.....wiec prawdopodobnie nie obejdzie sie bez zmiany ecu lub oprogramowania....
Nie mówie ze nie bedzie chodzic ale bedzie chodzic słabiej....
One tylko blokuja przepływ mieszanki poza tym w ca18 wtryski osadzone sa tylko w jedenj dziurze i mieszanie mieszanki jest lipne...
I taka mała niespodzianka ecu do takich głowic jest inne.....wiec prawdopodobnie nie obejdzie sie bez zmiany ecu lub oprogramowania....
Nie mówie ze nie bedzie chodzic ale bedzie chodzic słabiej....
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
No ladne rzeczy mi Prezes wypisuje, juz myslalem ze wszystko a tu jeszcze ecu do roboty
ale nic , jak mus to mus. Jedno pytanie ,czy ecu wejdzie plug&play?????Czy przypadkiem wiacha tez jest inna???
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
tego juz nie wiem, ale nie spiesz sie z tym ecu lepiej je sprawdzic niz odrazu kupować nowe.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Spisz wszystko co pisze na obudowie ecu, a najlepiej jak bys mial mozliwosc zrobic fotki elektroniki w srodku. Moze cos sie uda wymacic w tym temacie...
no proste . A jak komp inny to nowy z męskim softem są po 100zł 
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
Tego nie wiem, bo nie wiem jaki jest ECU. Standardowe z CA18DET byly tez z softem na japonie. Jak podeslesz numery ze swojego ecu to moze uda mi sie sprawdzic cos wiecej.mike_drag pisze:Tom, czy mozna nadpisac ecu programem ze zwyklego ( europejskiej wersji ) ecu???
Zreszta jak rafi napisal w ostatecznosci bedzie to wydatek 100zl - bo zlacze raczej bedzie takie same...