szukałem i nie znalazłem, po tripie coś mi buczy w aucie jak w starym autobusie, pierwsze myśl to łożyska tylnej osi, wymienione na nowe i nadal jest to samo:(
co to może być? skrzynia biegów, wał napędowy czy tylni dyfer?
dyfer ze szperą 25%, brak wycieków
może w skrzyni coś oleju ubyło?
bicie w wale powodujące buczenie?
ktoś już iał taki przypadek?
problem z napędem
Moderator: Moderator
- czarny1986r
- Stary Wyjadacz

- roball
- Postojebca Nałogowy

Na początek sprawdź czy masz stan oleju w skrzyni i dyfrze.
Tłuczenie wału słyszał byś na niskich obrotach jako pojedyncze uderzenia, buczenie to kilkadziesiąt herców (wał tak szybko kręci się w okolicach odcinki na 4,5 biegu).
Tłuczenie wału słyszał byś na niskich obrotach jako pojedyncze uderzenia, buczenie to kilkadziesiąt herców (wał tak szybko kręci się w okolicach odcinki na 4,5 biegu).
Ostatnio zmieniony czw 02 cze, 2011 19:08 przez roball, łącznie zmieniany 1 raz.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
podepne sie pod tematroball pisze:
Tłuczenie wału słyszał byś na niskich obrotach jako pojedyncze uderzenia
co moze byc ze sa takie pojedyncze uderzenia przy puszczaniu sprzegła np??
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
w moim przypadku to byla poduszka skrzyni 

poduszka skrzyni nowa scooterowska no nic czeka mnie zejscie do podziemi...
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl