brak swiatel mijania w s13

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

kokoszoko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

witam, gdzie szukać przyczyny nie mam światła mijania w prawym reflektorze i tylko mijania bo długie działają. sprawdziłem bezpieczniki i żarówkę. Proszę o pomoc bo zgarnołem wczoraj 150 ojro mandatu. pozdrawiam
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Nie jestem pewien ale może w przełączniku, u mnie jest podobnie ze światłami długimi(drogowymi), wszystkie bezpieczniki, żarówki dobre, przekaźniki też i zauważyłem, że jak mocniej potraktuję przełącznik (albo kilka razy włącze i wyłącze) to zaskakuje i świecą oba normalnie... a tak to najczęściej się tylko jedno włączy...
= There is no easy way from the earth to the stars =
Awatar użytkownika
f_zukowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jeśli to nie zarówka , nie bezpieczniki i przekazniki , sprawdz , tak jak powiedział xmarv przelacznik swiatel przy kierze , może on zle kontaktuje...

jesli masz jakis problem w instalacji , to miernik w raczke i do dzieła... jesli chcesz szybciej rozwiazac ten problem , to elektryk nie powinien wziac wiecej niz 100zł.
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

znalazłeś przyczynę bo ja mam dokładnie taki sam problem
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Awatar użytkownika
Jaszczur
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

u mnie też tak było :( ale nie pamiętam czy to były mijania czy postojowe :( i to przed samym przeglądem :( szukałem wszystko sprawdzałem bezpieczniki przełączniki wszystko i nie znalazłem przeglądu nie przeszedł i zacząłem szukać dalej aż wpadłem na to żeby sprawdzić kable od radia wszystko po izolowałem od nowa i znalazłem kabel w bagażniku który szedł do tuby którą dawno wyciągnąłem zapomniałem o nim ;) a kabel był nie zaizolowany robił spięcie i palił cały czas bezpiecznik co związku z tym nie miałem z jeden strony światła :( po zaizolowaniu i wymianie bezpiecznika problem znikną :) może u was też coś spięcie robi :P pozdro ;P i powodzenia w poszukiwaniach :P :D :alien:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”