Problem - Prędkościomierz

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Fil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam,
posiadam 200sx S13 i mam taki problem.
Prędkościomierz czasem działa a czasem nie. Często zdarza się tak jadąc z niedziałającym nagle zaskakuje i wskazuje normalnie, lub na odwrót (wskazuje, a po chwili opada do zera).
Czasem przejadę kilkadziesiąt kilometrów i działa bez zarzutów, a czasem ledwo ruszę i już zero. Elektronicy stwierdzili że nie jest to wina elektroniki.
Spotkał się ktoś z czymś takim??
Awatar użytkownika
Booster
Coś już wiem
Coś już wiem

Czesty problem w 200sx-ach
mialem ten sam problem, okazalo sie ze czujnik w skrzyni biegow jest zasniedzialy.
Jak zajrzysz pod spod auta kolego to z prawej strony skrzyni zauwarzysz wtyczke przeczysc ja i bedzie smigal.
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Fil pisze:Witam,
posiadam 200sx S13 i mam taki problem.
Prędkościomierz czasem działa a czasem nie. Często zdarza się tak jadąc z niedziałającym nagle zaskakuje i wskazuje normalnie, lub na odwrót (wskazuje, a po chwili opada do zera).
Czasem przejadę kilkadziesiąt kilometrów i działa bez zarzutów, a czasem ledwo ruszę i już zero. Elektronicy stwierdzili że nie jest to wina elektroniki.
Spotkał się ktoś z czymś takim??
a myslalem, ze problem tylko u mnie :roll: a czy tylko czujnik w skrzyni jest temu winny? Z tego co slydzalem w SR(s14) nie maja takiego problemu, wiec sadze, ze u mnie wina jest gdzie indziej.
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Miałem to samo. Zmieniłem zegary i było ok (a przy okazji ubyło przebiegu :D ), więc niekoniecznie może to być wina czujnika. Objawy były takie że raz pokazywał normalnie, raz 0, a czasami wyskakiwał ponad skalę i w ten sposób miałem 240+ po mieście na 4 biegu :D. Prędkościomierz masz elektryczny nie na linkę - gdzieś wcześniej czytałem, że jak ktoś kombinował z przebiegiem przy sprzedaży auta to sra się licznik km - możliwe że pierdzieli się coś również na prędkościomierzu...
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
f_zukowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

problem z prędkościomierzem sam niestety mam... objawy takie same jak u kolegi "Fil"... raz zero , nagle zaskakuje i pokazuje normalnie... zdarzało się również , że predkosciomierz zostawał na dwudziestce... kiedyś uderzyłem z góry w deskę i zaskoczyło... wiele razy później tak robiłem i zaskakiwało... więc myślę osobiście , że problem tkwi (przynajmniej u mnie) w liczniku , może wtyczkach... u innych użytkowników sx-ów może rzeczywiscie problem tkwić w zaśniedziałej wtyczce w skrzyni... dla pewności w swoim też oczyszcze , choć prawie jestem pewien , iż niestety to nie to...
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

pozwolę się podpiąć z trochę innym problemem:
u mnie nie zawsze zlicza licznik kilometrów, raz cyferki przeskakują,
a innym dniem już nie. zauważyłem że jak odpalę furę, ruszę to jak zaczną liczyć to liczą,
a jak nie to mogę jechać kilkadziesiąt km i jakbym stał w miejscu :D
PS. reszta wskaźników działa bez zarzutu :!:
miał ktoś taki problem :?:
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"

"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
Pablo
Coś już wiem
Coś już wiem

cypher47 pisze:pozwolę się podpiąć z trochę innym problemem:
u mnie nie zawsze zlicza licznik kilometrów, raz cyferki przeskakują,
a innym dniem już nie. zauważyłem że jak odpalę furę, ruszę to jak zaczną liczyć to liczą,
a jak nie to mogę jechać kilkadziesiąt km i jakbym stał w miejscu :D
PS. reszta wskaźników działa bez zarzutu :!:
miał ktoś taki problem :?:
Tak, ktoś przed tobą modyfikował przebieg samochodu :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Pablo pisze: Tak, ktoś przed tobą modyfikował przebieg samochodu :lol: :lol: :lol:
ekstra :x ale co mogli zjebać? lub inaczej: czy można to naprawić czy coś trzeba wymienić?
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"

"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
Awatar użytkownika
bielakxxx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

a mi czasami cyferblat gasnie (cala deska)i mysle ze to wtyczka ale gdzies blisko deski ,jak uderze z gory to odrazu zaskakuje
Pablo
Coś już wiem
Coś już wiem

cypher47 pisze:
Pablo pisze: Tak, ktoś przed tobą modyfikował przebieg samochodu :lol: :lol: :lol:
ekstra :x ale co mogli zjebać? lub inaczej: czy można to naprawić czy coś trzeba wymienić?
Sprawdź to:

http://forum.turbokillers.com/tematy11/ ... ht=licznik

Jezeli nic nie da to albo wymień licznik, albo olej.
Polecam opcję nr.2

Pozdro.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”