s13 ' tka umarła , pomocy!!!

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

kokoszoko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

a wiec jadę sobie spokojnie a tu nagle samochód gaśnie i nie palą się kontrolki. Przekręcam kluczyk i nic kontrolki się nie palą O co chodzi, światła działają prąd jest a kontrolki się nie świecą rozrusznik oczywiście tez nie kręci. Na szybko sprawdziłem bezpieczniki oraz różnego rodzaju wtyczki i nic. A wiec auto zepchnąłem na pobocze i do domu z buta.
Proszę o jakieś pomysły jak reanimować moją nyskę ????
fodryk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

a moze rozrzad? a moze immobileiser?
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

zadna kontrolka sie nie pali?

dupniety kabel/bezpiecznik

sprawdz klemy aku.

sprawdz czy jakis kabel nie przetarty.

sprawdziles te duze bezpieczniki przy aku?

sprawdz czy jakis kabel idacy od aku do budy sie nie odczepil.

komp spalony?

w nocy nic nie zrobisz raczej, wiec dzisiaj juz odpusc....
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
kokoszoko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

żadna kontrolka się nie pali, bezpieczniki sprawdzałem te pod maska tez , immobilizera brak, klemy tez okej może i komp się spalił ale tak sam trochę bez sensu. jeszcze pogrzebie przy dziennym świetle może coś przeoczyłem
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

moze po prosty masz gdzies mokro i zwarcie masz...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Buschmen
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

takie same objawy były w moim jak go jeszcze kumpel miał....okazało się,ze komp się spalił(bez wyraźnej przyczyny) :( jak masz możliwość to spróbuj podpiąć inny wtedy będziesz wiedział...
s13 - never ending story
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jak masz możliwość przełożenia kompa to przekładaj swój do kogoś!!!!!!!
jakby jednak COS konkretniejszego spowodowalo spalenie Twojego to mozesz miec kompa kumpla na sumieniu.

Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki najlepiej miernikiem, a jak nie masz to sprobuj przez bezpiecznik podłączyć żarówkę ;] spotkalem sie ostatnio z tak sprytnie upalonym bezpiecznikiem, że nawet dokładne oględziny wskazywaly na to, że jest sprawny, a nie stykał ;)
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Odepnij kompa i testuj na odpiętym zaświecą się kontrolki (ale zeby komp się zjarał to naprawde cuda :) ) sprawdź przekaźnik od ACC, i stacyjkę ! :)
mrszakal1
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

może pod przednim lewym błotnikiem byc problem :) czasem tam woda i ocieranie wiązki robi robote
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Jak by sie komp zjaral to i tak powinno sie cos na desce swiecic - przynajmniej podswietlenie, zegarek itp. Nie wszystkie kontrolki i wskazniki sa sterowane z kompa.

Jesli komp robi zwarcie to mozna go odkrecic i zobaczyc jak wyglada deska :) - jedynie sie wtedy nie odlaczy.

Do tego warto posluchac czy zaraz po przekreceniu stacyjki wlacza sie na chwile pompa paliwa (jesli tak to widac ze procek w ECU pracuje).

Ja bym szukal jakiegos uszkodzenia wiazki itp. schematy sa w serwisowce wiec latwo mozna dojsc gdzie brakuje zasilania i z jakiej przyczyny.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”