Witam Wszystkich.
Tak jak w temacie. Chcialbym prosic wszystkich forumowiczow ktorzy w swoich bolidach posiadaja klatki bezpieczenstwa o uiszczenie w tym temacie krotkiego opisu swojej klatki (np spawana, skrecana, z x-ami w drzwiach czy tez bez, auto w jakim ta klatka siedzi oraz cena jaka zaplacil). Fajnie by bylo by do opisu wrzucone bylo zdjecie podgladowe ale nie konieczie. Mysle ze to fajny temat dla takich ludzi jak ja ktorzy szukaja roznic cenowych miedzy klatka skrecana a spawana oraz samej jej konstrukcji jak i spelnienia swojego zadania w razie wypadku.
Takze mam prosbe do wszystkich uzytkownikow, podzielcie sie informacjami
Taki sam temat wrzucilem na Driftfoum.
Dzieki bardzo i pozdrawiam
Ceny klatek bepieczenstwa
Moderator: Moderator
Zdjęcia masz i tu na innych forach w działach projekty itp. Jest tego multum. Tu też są zdjęcia: http://lmgtfy.com/?q=klatka%20bezpieczenstwa# - wybierz z prawej strony grafika.
Ceny od około 2500zł, a w górę granicy nikt Ci nie pokaże.
Ceny od około 2500zł, a w górę granicy nikt Ci nie pokaże.
Ja akurat u siebie robilem sam, koszty wyszly jakies 1100zl (rury, gietarka + gaz do spawania) nie liczac roboty
6 punktowa, krzyze w drzwiach, rozporka dolna na palaku glownym i jedna przekatna na palakach tylnych, rozporka tylnych kielichow, niedlugo bede ja troszke rozbudowywal o zastrzaly do przednich kielichow i mozliwe ze wzmocnie mocowania tylnego wozka i polacze z klatka.

Teraz robie koledze w e30, podobnie rozbudowana 8 punktowa, zdjecia tylko z kalkulatora moze pozniej bedzie czym to sie zrobi lepsze

6 punktowa, krzyze w drzwiach, rozporka dolna na palaku glownym i jedna przekatna na palakach tylnych, rozporka tylnych kielichow, niedlugo bede ja troszke rozbudowywal o zastrzaly do przednich kielichow i mozliwe ze wzmocnie mocowania tylnego wozka i polacze z klatka.

Teraz robie koledze w e30, podobnie rozbudowana 8 punktowa, zdjecia tylko z kalkulatora moze pozniej bedzie czym to sie zrobi lepsze

Ostatnio zmieniony pn 16 sty, 2012 18:49 przez Ban0ff, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
Podłącze się do tematu ale ja szukam samego rollbaru jakie koszta może jakieś linki
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
http://allegro.pl/skrecana-klatka-rollb ... 04984.html
jak gadałem z typem żeby mi jeszcze zrobił zastrzały w drzwiach to mi krzyknął 1200 brutto do s14. i chyba się skuszę na to.
pozdr
jak gadałem z typem żeby mi jeszcze zrobił zastrzały w drzwiach to mi krzyknął 1200 brutto do s14. i chyba się skuszę na to.
pozdr
Ban0ff a jak z homologacją ?
Podoba mi się ta klatka BanOffa, ile ważyła?
s13 SR20DET
nie wiem ile to wazy,
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
Klatka wg przepisow ma byc zrobiona wg zalacznika "J" dostepnego na stronie PZM.
Za mna kosmicznie chodzi podstawowa klatka skrecana. Tak- wiem to pół środek ale zawsze jest opcja stosunkowo prostego demontażu.
Za mna kosmicznie chodzi podstawowa klatka skrecana. Tak- wiem to pół środek ale zawsze jest opcja stosunkowo prostego demontażu.