2. Powoduje natychmiastowe zuzycie opon
Manual jak zamienic dyferencjal w s13
Moderator: Moderator
1.wydaje mi sie ze takMicz pisze:to ja mam dwa pytanka odnośnie elektroszpery
1. można tak zrobić seryjny most w s13?
2. nie powoduje on szybszego zużywania się gum przy normalnej jeździe?
2. na pewno
ja chcialem kiedys kupic e-30 i zaspawac most, auto tanie i sluzyloby tylko do driftu. w lepszym aucie bym tego nie robil
off mode
Wlasnie dołaczam sie do proźby Micza.Micz pisze:w tym miejscu mam małą prośbę, bardziej zwaracam się tu do Karrlosa, aby ktoś zrobił mały opis jak przeforsować taką szperkę z S14 do S13, możnaby wrzucić do artykułów na stronce, rozumiem że ze zrobieniem arta jest trochę roboty, więc jakby ktoś wysłał mi same materiały to ja bym zadbał już o oprawę i umieścił gdzie trzeba
PS. o co chodzi z tą elektroszperą?
BTW:
Krzys o nie nie nie... Nie dam ci poduszek
Micz to nie taka droga operacja z tego co mówił Jarek. Najlepiej bedzie jak sam opisze i wyjasni.
Jarek mam dyfer, te dwie dlugie sruby, jakies rurki od dyfra.... ale z tego co widzialem to nie mam chlodnicy do dyferencjału... Z s13 bedzie pasowala ?
Dzieki pozdrawiam
Jako, że nie działa to napiszę.
Zdejmujesz wózek,
ściągasz seryjny tylny most,
zdejmujesz z niego dekiel (ten z żeberkami) - uwaga na olej,
Zdejmujesz dekiel od mostu ze szperą, i zakładasz ten od S13,
przymierzasz do wózka i w miejscu gdzie przeszkadza pukasz kilka razy młotkiem.
Jak już pasi to zakładasz wszystko na auto - pamiętaj, żeby most od S14 sprzedali Ci ze śrubami mosującymi (nie pamiętam ale chyba były jak tuleje - w gumowymi podkładkami).
Zalewasz olej do mostu ze szperą.
I jeździsz bez ABSu.
Zdejmujesz wózek,
ściągasz seryjny tylny most,
zdejmujesz z niego dekiel (ten z żeberkami) - uwaga na olej,
Zdejmujesz dekiel od mostu ze szperą, i zakładasz ten od S13,
przymierzasz do wózka i w miejscu gdzie przeszkadza pukasz kilka razy młotkiem.
Jak już pasi to zakładasz wszystko na auto - pamiętaj, żeby most od S14 sprzedali Ci ze śrubami mosującymi (nie pamiętam ale chyba były jak tuleje - w gumowymi podkładkami).
Zalewasz olej do mostu ze szperą.
I jeździsz bez ABSu.
EMWU is dead
C: wymieniasz korone i jezdzisz z abs'em
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
Dlaczego abs przestaje działać? czujniki są w moście nie przy kole? Dokładnie o jaką korone chodzi? jest ona na półosiach ?
live fast, die sidewayz