Z tego co widze to jest ladny kolektor ale nie 4-2-1 jaki juz masz pod maska. To niby tez taki jest tyle ze rurki powinny sie laczy 4 z 1 i 3 z 2 a tam jest 1 z 2 i 3 z 4. Moze sie okazac ze bedzie gozej niz jest.
No to mamy 1:1
A czego moge po tym kolektorze oczekiwac??bo jeszcze chodzi mi o to czy jest to warte pieniedzy ktore musze na to wydac.Bylbym wdzieczny za szybkie odpowiedzi bo to jest aukcja na ebayu
no napewno wpłynie korzystnie na opróżnianie silniczka co nie jakies tam małe kucyki z tego tez napewno powinne byc !!nie duzo ale zawsze no i ta poprawa!!jeszcze bym sie zapytał ile to kosztuje??moze i ja bym se cos takiego sprawił
Kolektor rownorurowy podobno poprawia gore a pogarsza dol. Przy lekkich modyfikacjach mysle ze nie zobaczysz roznicy chyba ze podniesiesz maske a tu blysk po oczach oczywiscie po jakims czasie zrobi sie fioletowy. Jezeli cena jest atrakcyjna (powiedz ile i z jakiego zrodla) i chcesz zaszalec to bierz. Nie spodziewaj sie fajerwerkow.
edit: to nawet nie jest rownorurowy jak sie przyjzalem tylko taki rownorurowy parami. To juz niewiem - ale ladny
Ostatnio zmieniony pn 17 maja, 2004 16:40 przez 200sx, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm, ładny kolorek. Nie będzie Ci się nagrzewał od słońca
Szkoda kasy moim zdaniem. Nawet efektu wizualnego nie uzyskasz, chyba że pochromujesz (polakierujesz) wszystkie plastykowe i gumowe części
Jaki by nie był, to ma lepszy przepływ niż oryginał, jest mniej restrykcyjny. Poprawi się głównie reakcja na gaz (zauważalne), a moc, to już drugorzędna sprawa, chodź jeszcze nie widziałem wykresu na którym po zamontowaniu takiego kolektora byłyby spadki. Dla ciekawostki, wystarczy obejrzeć kolektor od BMW Turbo (po Keyser'ze), który obok równo odległościowego nawet nie stał, a efekt przyniósł.
Oczywiście cena jest istotna, bo nie wszystko jest warte swojej ceny, więc ile???
Blow Off Valve Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy# Street Line: The SUN Blow Off Valve
To się opłaca, nie są to duże pieniądze nawet jak na Polskę (oczywiście jeśli chodzi o kolektor).
Jak bym się nastawiał na większą przyjemność z jazdy, to bym brał, łatwiej na takim kolektorze utrzymać ciśnienie. Będzie efektywniejszy, szczególnie jak pokusisz się o wyższe ciśnienie na turbinie.
W Polsce firmy każą sobie płacić 1k PLN za kolektor (i to wtedy jak się zna ludzi którzy to robią i się na nich bonusik wymusi).
Blow Off Valve Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy# Street Line: The SUN Blow Off Valve
Tyle ze tamte kolektory byly fachowo zmontowane. Aby kolektor cos dawal nie moze to byc szkrzynka tka jak montuje grabowski a to mniej wiecej cos takiego jest. Brdziesz mial cofanie sie gazow na 4 cylindrze. Kolejnosc zaplonu jest 1-3-4-2 Pierszy ladnie sie ulozy drugi tez a trzeci sie cofnie do otwierajacego sie czwartego cylindra i caly misterny paln w piz...u jak juz masz placic za cos to nie to bedzie pozadne. Ja bym nie kupowal