bak do nissana

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

kędzior

Witam wszystkich. Mam taki mały problemik z moim nissankiem, a mianowicie chodzi mi o bak. Chciałbym zamontować sobie wydech na dwie strony, ale w tym problem, że wtedy oryginalny bak z nissana nie podchodzi wymiarami :( . Czy wie ktoś może jaki bak by podpasował lub czy ktoś takie coś już robił byłbym bardzo wdzięczny za pomoc lub jakiekolwiek wskazówki.
Awatar użytkownika
sajko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

a alu-kolpaki juz zamontowales ?
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

i siatke zamiast FMIC :laughing8: gdzies byl jeszcze temat o kabrio :mrgreen: tez fajny pomysl - bierzesz katowke i sie bawisz.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

hmm sorki że pytam, a jak chcesz to zrobić?? i czy z założenia to ma być pseudo lifting czy może jakiś tuning podnoszący moc?? Dojdzie ci chyba "rżnięcie" zderzaka z tyłu na 2 wydech co nie?? Szczerze?? - cieńko widze twój pomysł raz ze strony technicznej jak i konsturkcyjnej:P Pozdro. (PS. - dla żartu:P - zawsze możesz wozić butelke 5 litrową z paliwem w bagażniku zamiast baku:P )
kuvi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

witam

Chciałbym sie podpiąć pod temat. Pytanie odnośnie baku, czy może wiecie lub znacie kogoś kto potrafi zrobić bak w środku auta w S13 z tyłu w bagażniku z wyjściem wlewu na tylnim błotniku.
Pytam bo wiem ze w S13 baki sie sypią i lubią być nieszczelne co wieże sie z nieprzyjemnymi zapachami benzyny w trakcie jazdy co mnie juz powoli doprowadza do szału.
Pomysł takiego baku zaczerpnięty z filmu gdzie w roli głownej występuje św. pamięci Marian Bublewicz, uczący sportowej jazdy sierrą cosworth, ( w sumie większość sportowych aut ma takie baki dla bezpieczeństwa), ale oglądając akurat ten film bardzo mi sie spodobało takie rozwiązanie.
Jak znacie kogos kto pospawa taki bak, to prosze o kontakt, kuvi@interia.pl
Z góry dziękuje.

Podr.
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

hmm czyli paliwo będzie tankowane "po górke" ??? - cieńko to widze. A jak cie denerwuje smród paliwa to chyba lepiej wymienić na inny zbiornik a nie łatać stary jak sie do niczego nie nadaje. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pascalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Jeśli tak bardzo ktoś chce wymieniać bak to polecam przeczytać i obejrzeć ten temat:
http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=269850
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

kuvi pisze:witam

Chciałbym sie podpiąć pod temat. Pytanie odnośnie baku, czy może wiecie lub znacie kogoś kto potrafi zrobić bak w środku auta w S13 z tyłu w bagażniku z wyjściem wlewu na tylnim błotniku.

Podr.
Bak tego typu mozna zamontowac zamiast koła zapasowego !!
Jak?

Bulta gazowa+ wycinanie na frezarce srodka,zeby było rowno+ spawanie dolnej i gornej powierzchni+ wspawanie rury ktora bedzie nasza nowa rura wlewowa, wypuszczenie rury az do błotnika.
przy wspawaniu g€ry niemozna zapomniec o wejsciu zeby mozna było wmontowywac/wymontowywac pompe paliwa.
Dobrze jakby nowy zbiornik mial podobna wysokosc jak seria- bedzie mozna uzyc seryjny czujnik poziomu paliwa wraz z "zamknieciem" zbiornika.

Taka przerobka ma sens tylko w 2 przypadkach:
Jesli nigdzie niema w dobrej cenie zbiornika paliwa a tobie nieprzeszkadza zmniejszona pojemnosc baku,lub jesli przygotowujesz auto do sportu.

Co do podwojnego wydechu to scooter ma wlasnie podwojny albo rzuciło mi sie cos na oczy.

Wg mnie wydech lewa/prawa strona niema sensu- zbyt wiele przerobek.

kuvi jesli szukasz tanio zbiornika paliwa to pisz, mam 1 wolny na stanie.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”