Jeszcze bede dalej z tym walczył ale póki co musze się nacieszyć.
stukanie
Moderator: Moderator
-
Tafla
No więc zrobili mi "krzywki" i dużo mniej puka...

a rureczki nie są zapchane ?? nad wałkami ?? wyjechały ci dźwigienki zaworowe z braku smarowania ;popychacze tez mogly sie podgrzac ;zrób to jak najszybciej bo nie masz pełnych otwarc zaworó i pewno kiepsko idzie .
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Ciężko jednoznacznie stwierdzić, ale w Nissanach 200sx pewnie byłaby to panewka, a np w punto kiedyś miałem coś takiego i okazało się, że to zawory i szklanki zaworowe do wymiany.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
a w tej hondzie masz v-teca ?? jezeli tak to ja słyszałem ze jakies tam blaszki w glowicy moga stukac.... Podobno wiekszosc v-teców duzo v-teców tak ma... ale niech sie wypowie ktos kto wie jak to sie nazywa itd itp... bo ja mówie co słyszałem 
- YOSHI
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
to stukanie jest w s13 ,chciałem kupić ale gostek powiedział przez telefon że to jakaś drobnostka i ,że tylko przy dwuch tysiącach stuka a potem wszystko OK. troche czytałe tu na forum i jakoś nie chce mi się wierzyć , że to drobnostka .
Najlepiej zapytać tych co tymi wózkami jeżdrzą bo nie chce wpaść na mine
Najlepiej zapytać tych co tymi wózkami jeżdrzą bo nie chce wpaść na mine
trudno zgadnąć co to puka ale jeśli by to byla panewka to stukaloby bardziej im wyzsze obroty i pod obciazeniem czyli przy dodawaniu gazu, a jesli tylko przy 2000 to trudno powiedziec
pozatym ocenianie stanu auta przez tel to pomylka
jechac, obejrzec, posluchac i wtedy można dyskutować
moze tylko ktorys popychac lekko stuka a to mala <font class="red">PIP</font> jest
pozatym ocenianie stanu auta przez tel to pomylka
jechac, obejrzec, posluchac i wtedy można dyskutować
moze tylko ktorys popychac lekko stuka a to mala <font class="red">PIP</font> jest
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
-
synek
ciagle mi stuka wymieniłem juz szklanki kolektor z uszczelkiami turbine sworznie tłokowe pierscienie i panewki i dalej mi cos stuka raz mniej raz wogóle i bardzo nie wiem z kad pomózcie bo mnie ku....szalg trafi co jeszcze moze stukac??????
-
synek
jeszcze jedno po dłuzszej jezdzie nie mam wolnych spadaja mi do 100 albo gasnie musze podgazowac lekko i wtedy sa czy to silnik krokowy czy co ?
z obrotami mialem podobnie tzn moze nie az tak drastycznie ale spadały mi do okolo 500 a potem wskakiwaly na swoje miejsce... byla to wina air regulatora i acc valve (czy jak to sie pisze)
-
cziko
stukac moze jeszcze rozdzielacz zapłonu jak ktos go spierdolił niewłasciwym przykrecaniem
-
synek
w sumie to mnie sie on troszke ruszał ale wczoraj zauważyłem że jak wsadze głowe pod auto to tak jakos miedzy silnikien a skrzynią napierdla to moze byc pompa olejowa czy raczej nie jeszcze jedno jak silnik zimny to jakos tak dłuzej po odpaleniu cisnienie łapie wykluczyłem panewki bo to nie taki dzwiek jak panewek