Pioneer DEH-P88RS czy Alpine CDA-9833R/CDA-9835R

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Pacek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam,

Stoje przed nielatwym wyborem jednostki glownej do systemu audio u mnie w aucie. Radio musi miec procesor dzwieku i aktywna zwrotnice na 6 kanalow.

Na razie wybor ograniczylem do 2 modeli: Pioneer DEH-P88RS oraz Alpine CDA 9833R/CDA 9835R. Pioneer dobrze wyglada na zdjeciach, sporo traci na zywo, mam wrazenie ze jest troche tandetnie wykonany.
Alpine z kolei... super model(e) ale nie do dostania jako nowe. W zasadzie jeszcze takiego na zywo nie widzialem ale opieram sie na doswiadczeniach znajomych, ktorzy chwala te jednostki.

Prosze o rade, czy ktos zna, uzytkowal w/w jednostki. A moze cos innego?

pzdr

Jacek
self-destruction might be the answer
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Powiem tak te alpinki sa takie sobie ;) wszystko zalezy od gustu. Jednym sie podobaja inni marudza. Najlepiej posluchaj tych jednostek i wybierz ktora ci najbardziej pasuje, Pioneer reprezentuje calkiem inne brzmienie... Kupowanie radia na odleglosc to niezbyt dobry pomysl...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
Pacek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ToM pisze:Powiem tak te alpinki sa takie sobie ;) wszystko zalezy od gustu. Jednym sie podobaja inni marudza. Najlepiej posluchaj tych jednostek i wybierz ktora ci najbardziej pasuje, Pioneer reprezentuje calkiem inne brzmienie... Kupowanie radia na odleglosc to niezbyt dobry pomysl...
Co to znaczy te alpinki sa 'takie sobie'? Poczytalem troche i sporo osob chwali modele 9833/9835 w odroznieniu od najnowszych 9853/9855.

No i to brzmienie Pioneera, co masz na mysli? Ja uwazam ze dzieki rozbudowanemu korektorowi moze calkowicie zmienic 'fabryczny' dzwiek kazdego radia.

A to ze przed ostatecznym kupnem poslucham obu jednostek nie ulega zadnym watpliwosciom. Lubie po prostu pojsc do sklepu wiedzac wiecej od sprzedawcy :) Wtedy nie musze jego sluchac, tylko skupiam sie na tym co jest dla mnie najwazniejsze.
self-destruction might be the answer
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Owszem korektorami mozna zmienic wiele, jednak mimo wszystko slychac cyfrowa obrobke. Osobiscie mam 9855r ludzie psiocza na te radio okropnie, moze nie jest to ideal ale nie jest to tragedia i tez wiele radyjek kladzie na lopatki. Poprostu Pionieer jak i Alpinki ktore wymieniles maja swoje niuanse brzmieniowe - poprostu musisz posluchac. Oczywiscie wszystkie te radia graja poprawnie i nie ma sie co czepiac o parametry... Tutaj bardziej chodzi o "smaczki" brzmieniowe.

Ja np. nie jestem zwolennikiem przetwornikow 24bit (poprostu nie lubie oversamplingu), plyta jest nagrana w 16bit i lepiej moim zdaniem sprawuje sie dobry przetwornik 16bit. Inni powiedza ze to bzdura itp. To sa wlasnie takie wyczuwalne smaczki...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”