szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

chester? tez ma troche roboty ale moze ogarnie
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
SEBA200SX
-#Klubowicz
-#Klubowicz

mam podłączony gaugełek oil press w miejsce gdzie kiedyś 2 lata było cisnienie doładowania ... w ciągu 2 miesięcy spalił mi sie już drugi :x prąd jest a wskaźnik czarny i nie daje znaku życia !?!?!?! miał ktoś już coś takiego ? dajecie bepiecznik w miejscu podłączenia swoich do +12v ?
" Każdego dnia , sam na sam z koncepcją , próbujemy spełnić nasze marzenia , ciężko pracując nad każdą indywidualnością i każdą urwaną sekundą , to jest nasze życie i nasza miłość , naszego ciała i duszy ..."
Awatar użytkownika
luki343
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Ja u siebie na 3 gałgany mam bezpiecznik 5a. Na pewno masz to dobrze podłączone?
CA18
ZimnyY
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Wiem że to już kiedyś gdzieś widziałem ale tak dla pewności jakie zbędne rzeczy można wyrzucić z CA ? ABS to na pewno i co jeszcze ?
Awatar użytkownika
HaKeN
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

goście malinowi , potrzebuję POMOCY ! kielich mi sie sypie i trzeba by to obadać obspawać , a że nie jestem z spawarka za pan brat to szukam kogoś kto to ogarnie i nie weźmie worka pieniędzy gdzieś Poznań i okolice ktoś coś albo kogoś poleci ?
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

ZimnyY pisze:Wiem że to już kiedyś gdzieś widziałem ale tak dla pewności jakie zbędne rzeczy można wyrzucić z CA ? ABS to na pewno i co jeszcze ?

ABS (dobrze przy okazji pozmieniać przewody na miedziane i poukładać sensownie bo potem brzydko wygląda i jest pokręcone w miejscu gdzie była pompa) klimatyzacja jak masz bo to też kilkanaście kilogramów, PRCSV, carbon canister...
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
ZimnyY
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dzięki Majkelll z przewodami to od razu to planowałem :) ale nie wiedziałem dokladnie czego jeszcze mogę się pozbyć :)
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ludziska, jakiego springa brac do screamera z fmic'owskiego wg 35mm przy doladowaniu turba 0.95b?
Jest ten Dubaj, czuć ten Berlin!

Proud owner of s14a
topics35/s14a-270-vt22765.htm
ZimnyY
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

dużo trzeba przerabiać żeby do s13 weszły Brembo 4 tłoczkowe z S-klasy o ile w ogole można :) ? 4 srubowe piasty.
Ostatnio zmieniony wt 15 lip, 2014 20:03 przez ZimnyY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

echo pisze:Ludziska, jakiego springa brac do screamera z fmic'owskiego wg 35mm przy doladowaniu turba 0.95b?
Ooo gdzie można kupić springi do WG?
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

alledrogo :P

Proud owner of s14a
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Kiedyś tego szukalem i za cholerę nie mogłem nigdzie znaleźć, cos chyba źle wpisuje :/ . Mogę prosić o linka?
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Proud owner of s14a
Awatar użytkownika
Sykopson
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

ZimnyY pisze:dużo trzeba przerabiać żeby do s13 weszły Brembo 4 tłoczkowe z S-klasy o ile w ogole można :) ? 4 srubowe piasty.
Prawdopodobnie tyle co inne Brembo. Generalnie to jak chcesz czterotłoki to p&p są całe zestawy z piastami itd. z s14, skajów czy 300zxów, jak chcesz na serii to już adapter, więc jak rzeźbisz adapter to nie ma znaczenia czy z Merola czy e38 czy z s14. Z Nyski masz o tyle prościej że ktoś sprzedaje na forum gotowe adaptery pod tarcze 320 z Murano, kupujesz tarcze, zaciski, adapter i zakładasz. Do Merolowych musisz adapter rzeźbić sam i to najlepiej też od razu na tarcze z Murano żeby mieć większe przy okazji. Mimo to ja widzę sens i też planuję kiedyś wstawić właśnie te zaciski - powód prosty, za 200/250zł idzie dorwać komplet, z Nissana jest to nierealne. Trochę droższe ale wciąż bardzo tanie są brembo z bmw e38, przewagę nad mercedesem jak dla mnie mają taką że są ładniejsze i tyle :P
S13 CA18DET
JapanizeD
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

Sykopson pisze:
ZimnyY pisze:dużo trzeba przerabiać żeby do s13 weszły Brembo 4 tłoczkowe z S-klasy o ile w ogole można :) ? 4 srubowe piasty.
Prawdopodobnie tyle co inne Brembo. Generalnie to jak chcesz czterotłoki to p&p są całe zestawy z piastami itd. z s14, skajów czy 300zxów, jak chcesz na serii to już adapter, więc jak rzeźbisz adapter to nie ma znaczenia czy z Merola czy e38 czy z s14. Z Nyski masz o tyle prościej że ktoś sprzedaje na forum gotowe adaptery pod tarcze 320 z Murano, kupujesz tarcze, zaciski, adapter i zakładasz. Do Merolowych musisz adapter rzeźbić sam i to najlepiej też od razu na tarcze z Murano żeby mieć większe przy okazji. Mimo to ja widzę sens i też planuję kiedyś wstawić właśnie te zaciski - powód prosty, za 200/250zł idzie dorwać komplet, z Nissana jest to nierealne. Trochę droższe ale wciąż bardzo tanie są brembo z bmw e38, przewagę nad mercedesem jak dla mnie mają taką że są ładniejsze i tyle :P

Masz rację...

A nie, jednak nie masz. Komplet używanych zacisków, tarcz i klocków do s14/300ZX kosztuje jakieś 400 do 600 zł (tu już można zacząć szukać brembo ze Sky, ma większą tarczę) i wszystko pasuje p&p bez przerabiania czegokolwiek (300ZX ma "ameliniowe", które o dziwo pomalujesz :lol: więc większy szpan na dzielni i mniejsza masa). A od innych aut masz same zaciski, trzeba dorobić odpowiedni customowy adapter bo nikt takowych nie sprzedaje, znaleźć odpowiednią tarczę, klocki. Osobiście jeżdżę na tarczy 280mm i jest jak dla mnie zdecydowanie wystarczająca na ulicę. Więc lepiej dozbieraj kasę i szukaj okazji na nissanowe hamulce. Taniej Cię wyniesie i mniej nerwów. Chyba że masz zaplecze i pojęcie to próbuj. Ale jakby dało się taniej to już pewnie dawno byłyby sety do ożenienia tych hamulców z BMW czy merola z nissanem S13
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”