szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Jak najbardziej moze być, mi kiedys na ciepłym silniku ten czujnik pokazywał -20 stopni, a moze byc odwrotnie ;)
xiiooll
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Jak czujnik temperatury będzie walnięty to faktycznie będzie dawał na kompa, że jest -20 i będzie go strasznie zalewało paliwem. Wykręć świece zobacz czy są mokre, sprawdź czy jest iskra i profilaktycznie ciśnienie sprężania. Daj znać co z tego wyszło i będziemy kombinować. :)
Awatar użytkownika
Andy
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Panowie podziedzcie mi (przynajmniej tak mniejwiecej) ile wiecej oleju wejdzie do silnika [rb25det] po zamontowaniu chlodnicy oleju z relokatorem filtra + 3 weze
Obrazek
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

zależy jaka chłodnica ale przyjmij +/- 0,5l
prototype79
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

siemka
piasty od z32 podejda do s13?
z przednimi nie powinno byc klopotu ale nie wiem jak z tylnymi?
przeplywka od z32 non turbo do czegos sie nada? (mam kaprys zrobic sobie stage2 w ca18 i powoli zbieram graty)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Obrazek

Jak widac prawa gorna szpilka jest urwana...
Probowalem ja wykrecic wykretakiem to tak sie trzyma ze wkoncu wykretak poprostu sie złamał i oczywiscie zostal w szpilce, co calkowicie mnie zalamalo.
Rozwiercenie tego jest raczej niemozliwe, po ponad godzinie szarpaniny nawiercilem moze 1-2mm, a nie stac mnie na kupno 20 sztuk kobaltowych wierteł...
Pytanie, czy jesli to złoze jak jest i zrobi sie mała nieszczelnosc, bedzie to mialo jakis wplyw na prace auta poza moze dziwnym dzwiekiem wydechu?
Czy szeroko pasmowy wskaznik AFR zamontowany dalej w x-pipe bedzie przez taka nieszczelnosc pokazywał bzdury?
Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

Będzie się krztusił ciut na niskich obrotach i sonda będzie przekłamywać.

Wiec musisz to wykręcić nie ma innej opcji. Weź porządną wiertarkę a nie dremelkiem rzeźbisz. Wiercisz i polewasz chłodziwem.

Potem możesz tą dziurę prze gwintować na M10
Ja już mam wszystkie szpilki na M10 zrobione z M8.

Do tego nakrętki przy mocowaniu turbo do kolektora będą się odkręcać bo nie dałeś żadnego zabezpieczenia.
Ostatnio zmieniony sob 01 gru, 2012 16:10 przez erison, łącznie zmieniany 1 raz.
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

Piasty tylne podchodzą bez problemu do S13, robiłem to u siebie :)
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
kremat0r
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Piasty podchodzą tylne też, ale z tego co wiem nie mogą być od TT, bo są na grubsze półosie.
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Rozwiercenie tego jest raczej niemozliwe, po ponad godzinie szarpaniny nawiercilem moze 1-2mm, a nie stac mnie na kupno 20 sztuk kobaltowych wierteł...
odkręć turbinę, weź ją do kogoś na wiertarkę stołową i rozwierci to migiem, a jak nie to na spawać coś i odkręcać.
Poszukuję...
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

kremat0r pisze:Piasty podchodzą tylne też, ale z tego co wiem nie mogą być od TT, bo są na grubsze półosie.
dokladnie, przerabialem to ostatnio, od twinturbo jest chyba 3mm grubszy wieloklin, jak juz to od wolnossacej szukaj
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

erison pisze:Będzie się krztusił ciut na niskich obrotach i sonda będzie przekłamywać.

Wiec musisz to wykręcić nie ma innej opcji. Weź porządną wiertarkę a nie dremelkiem rzeźbisz. Wiercisz i polewasz chłodziwem.

Potem możesz tą dziurę prze gwintować na M10
Ja już mam wszystkie szpilki na M10 zrobione z M8.

Do tego nakrętki przy mocowaniu turbo do kolektora będą się odkręcać bo nie dałeś żadnego zabezpieczenia.
ehhh cos tak czułem ze nie da rady tgo przeskoczyc...
Wiercilem wiertarka, se moge wiercic tak, mysle ze mi zejdzie z jakies 20 godzin z tym z takim tempem. Nie mowiac juz ze wiertel to ze 20 bede chyba musial kupic.
Moze by to jakos szlo jak by nie ten pieprzony złamany wykretak tkwiacy w srubie...
Nadspawac tez sie nie da bo to jest z pół centymetra w tej dziurze.
Turbo jest przykrecone ot tak palcami zeby mi sie wygodniej wiercilo.
Ostatnio zmieniony sob 01 gru, 2012 18:11 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojtexxx
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam, czy to normalne, że CA18DET wezmie troche oleju? Tak jak np dla hondowskich silników norma to do 0.5l/1tys to czy dla CA istnieje taki dopuszczalny zakres? Pozdrawiam
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Draxan, masz jakiegoś ogarniętego spawacza pod ręką?

w ostateczności można spróbować przyspawać coś do tej szpilki i wykręcić, ale nie widzę jak głęboko się urwała,
trzeba zajebiście uważać by żeliwa nie złapać
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Wojtexxx pisze:norma to do 0.5l/1tys
to wymieniać oleju nie muszą... jak mieszczą z 3-4l a po zrobieniu 10tys trzeba dolać z 5l :o
Poszukuję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”