mój nissanik :P

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam wszystkich :D może zacznę od początku 3 lata temu mój brat kupił (za moją namową) nissanka200sx suuper fura no i wszystko byo spoko. za jakiś czas obróciła się panewka na wale tak że jak go rozebralismy i zobaczyliśmy wał to była tragedia nie zraziło nas to i wał poszedł do napawania wał zrobiony i chodzi do tej pory niedawno dostałem tego nissanka w spadku po bracie bo i tak nim nie jeżdził bo ma służbową furkę oczywiście się ucieszyłem no i teraz zaczyna się problem samochód przyprowadziłem od niego ale z wielkiej oszczednosci wcisnołem do niego gazolinę (wiem wielki błąd)po sprawdzeniu silnika wyszło na jaw że turbo poszło na spacer ;( synchronizator na 2 wywalony w kosmos , wydech do remontu mam pytanko dotyczące warsztatu gdzie dobrze robią turbinki bo nie chcę się przejechać po śmiecia gorszego niż mam,irównież dotyczy to gazu mianowicie do 3000 rpm dusi się i dławi a powyzej jest jush spoko na benzynce chodzi dobrze jak ktos wie co mu jest niech poradzi dzięki[/b]
sprzedam koguta tel 997
Anonymous

odnosnie turba zapytaj łukasza, moze jakis warsztat we Wrocławiu... ale i tak cieniutko widze regeneracje tyrba ( cena minium we wrocku to ok. 1300 zł.) Gaz to sobie daruj, jezeli ktos zamontował ci jakis sracz to za późno juz. Instalacje do turbo to wydatek z rzedu 4000 zł. :cry:
s38

Moj znajomy montowal gaz do turbo ale placil 6500zl :roll:
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

6500 ?
przeciez mozna zamontowac zwyklą instalacje za 2500 zł
nie wspominajac ze mozna tez zalozyc bez komputera instalacje za 1900 zł ale przepisy teraz na to nie pozwalają
w styczniu bede montował gaz to napisze co i jak
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

witam gościu w tomaszowie mazowieckim ma gaz zalożony do nissanika 200sx jush mam jego namiary ma mi podesłać wymiar mixera taki jak on ma u niego chodzi lux ja za swoją instalację dałem 2 koła ale po znajomości bo normalnie biorą 3000-4000
sprzedam koguta tel 997
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

to napisz tutaj jaki mixer, przyda mi się ta informacja
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Zapomnijcie o mikserach! Skad ten pomysł? Nie słyszałem żeby to zdawało egzamin w turbo (ale moze mało zyję)
Jak turbo to tylko wtryski to moje zdanie....
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
s38

IceMan pisze:6500 ?
przeciez mozna zamontowac zwyklą instalacje za 2500 zł
nie wspominajac ze mozna tez zalozyc bez komputera instalacje za 1900 zł ale przepisy teraz na to nie pozwalają
w styczniu bede montował gaz to napisze co i jak
ja bym na tym nie oszczedzal. Poza tym w zyciu bym nie montowal gazu do auta z turbo!
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ludzie co wy z tym gazem ..... Opanujcie sie
Goran220V

Ja kiedys widzialem w Wawie S14tke z hakiem :shock: :shock: To tak apropos rzeczy, ktore mi sie w bańce nie mieszczom
Awatar użytkownika
Melchior
Coś już wiem
Coś już wiem

Gaz do pomysł niemiecki, do japońskich aut się nie nadaje. Poza tym zagazowywanie koni, nawet tych mechanicznych, jest niehumanitarne.
Awatar użytkownika
Lukasz
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Pojechałem kiedyś na sprawdzenie amortyzatorów moim byłym nissankiem i z ciekawości spytałem się ile by kosztowało założenie gazu. "Mechanik" pomacał gumową rurę która jest przy przepustnicy i stwierdził że 1500zł :!: , no to ja się go pytam czy mi zamontuje komputer sterujący na to on że nie potrzeba bo ten który jest w tym aucie sie sam nauczy :!: .
Więc tak, ja bym gazu do silnika z turbo nie zakładał(nie ma jak zapach benzyny :twisted: ) jak już to TYLKO wtrysk gazu.
Co do regeneracji turbiny to polecam we wrocławiu firmę Jaro&Sław, kolesie się cenią(za regenerację koło 1000-1500zł), ale wymieniają ośkę z łopatkami i będziesz miał pewność że po pół roku nie padnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

no dobra dzięki za porady dotyczące gazu i turbinki może cos z tym zrobię hehehehe :P
sprzedam koguta tel 997
Goranowa

s38 co ty masz za atawara(/awatara/czy jakos tak)?
Tamten mi ciekawszy :(
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

jarkowy pisze:Zapomnijcie o mikserach! Skad ten pomysł? Nie słyszałem żeby to zdawało egzamin w turbo (ale moze mało zyję)
Jak turbo to tylko wtryski to moje zdanie....
mało widziałeś :)
1. Jechałem nissanem z NAJTAŃSZĄ instalacją BEZ komputera i auto jechało bardzo ładnie.
2. Kolega do Fiata Coupe 5 cylindrow tez turbo mial tez zalozoną najtanszą instalacje i auto tez latało :)

Nie wiem czy wiecie ze z taką instalacją wcale auto gorzej nie lata :) Tak tak. Podnosisz cisnienie turbo i ... reguluje sie instalacje zeby wiecej gazu dawala i mieszanka nie byla zauboga. To wszystko :) Oczywiscie trzeba DOBRZE wyregulowac to wszystko bo jak ktos ustawia ubogą mieszanke zeby malo palil to nic dziwnego ze silniki padają i potem opowiesci ze gaz po 10 tys. km zabił silnik. I prosze nie gadac ze to profanacja bla bla bla. Nie usmiecha mi sie wydawac 700 zl miesiecznie na paliwo. A na gazie bede mogl wiecej cieszyc sie autem bo zamiast 1200km miesiecznie na benzynie robic to zrobie 2000 na gazie - bo jezdzic lubie :)
That's all ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”