Zu?ycie Paliwa

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

to ja sie podlacze do pytania powyzej
ile w s14 rezerwa i ile caly zbiornik ma ?

s14 tak na oko pali mi 10-11, jak zatankuje do pelna to sprawdze dokladnie
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
Ramzes

Siema ziomy.
Ostatnio jak sie zrobiło cieplej to moja furka zaczęła mniej paliwa brać (o ile ocieplenie było tego powodem). Ostatnie pomiary wykazały:
miasto: 13l
trasa (bez oszczędzania) : 10,8l.
Jest to dla mnie bardzo zadowalający wynik :)

Jeżeli chodzi o rezerwe to u mnie jest tak że jak sie zapali to zaraz zajeżdżam na stacje bo zdarzyło sie że przejechałem kilkanaście km i paliwa nie było. Może mam coś zepsute. Nie wiem.
Pozdro dla ALL :)
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Hej wszystkim,mały OT ale jako ciekawostka,nikt nawet spece z opla nie potrafią pomóc a moja Corsina o mocy 90Km pali 10l przy delikatnej jeździe :lol: Ładnie nie? :D
Ale do tematu,widze że z nissankami jak ze wszystkim samochodami zalezy kto jak jezdzi i jak kto układał silnik od nowości.Powiedzcie prosze (w tym temacie to chyba pasuje ) jak jest z instalacja gazowa w s13?jest jakis problem zeby zalozyc,jakas specjalna musi byc? (pod turbine czy cos.. :roll: ) osiagi duzo spadają? ile moze wtedy palic tego gazu??
Pozdro for all ! :wink:
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Temat o gazie gdzies juz jest, ale napisze i tu. Są zwolennicy i przeciwnicy gazu. A fakty są takie. Do turbo jak najbardziej mozna stosowac gaz, najlepiej jesli jest to gaz na wtrysku. Ale... gaz ma wyższą temp. spalin o nawet 150stopni i trzeba o tym pamiętac przy "katowaniu" auta. Turbina moze tego nie wytrzymac. Dlatego gaz tak ,ale do spokojnej jazdy. Szalenstwa tylko na benzynie. Cena takiej instalacji w 3city to około 3500. Osiągi nie powinny sie pogorszyc (przy wtrysku), pali około 10-15% wiecej gazu niz benz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”