Husar pisze:Biorac pod uwago wiekszy koszt samego silnika ( wiekszwy od RB25 ) to moze koszowac do 25k nie liczac kosztu auta.
za sam silnik 25k ? :O hehe na ebayu znalazłem za prawie 4000$
Husar pisze:Do tego zapomniej ze bedziesz mial dwie suszarki, (juz o tym pisalem niedawno) w RB26 jest taki problem ze podwujne turbinki koliduja z ukladem kierowniczym po lewej stronie i nie wiem czy da sie zostawic obie turbiny przy LHD. Jeszcze nie widzialem RB26DETT w aucie z kiera po lewej stronie
wiem o tym, konieczne byłoby przejście z układu twin turbo na big single turbo

chociaż i za to pewnie troche zapłacic mi by przyszło.
Husar pisze:Do tego w RB26 ma przeciez 4x4, i z tego co mi wiadomo to zalatwia sie skrzynia biegow od RB25 i jest po problemie no chyba ze chcesz uzyskac 4x4 w 200sx
z tego co pamiętam mozna odpiąc przedni napęd i chyba całą moc skupić na tylnej osi.
Husar pisze:A co do wytrzymalszych czesci mysle ze nie bedzie trzeba bo RB26 jest na tyle wytrzymaly ze o zmanie czesci na mocniejsze jak bedziesz osiagal moc ponad 500 koni

ja tu myślę ze 300 to byłoby super a 500
edit: Gelo dobrze napisałeś, RWD

własnie na tym mi zależy, RB26DETT jest (jak na mój gust) bardzo dobrym silnikiem z odpowiednimi dla mnie osiągami hehehehe
własnie kosztów się boje najbardziej. ehh, z 3-4 lata pracy i to też pod warunkiem ze z 1200zł miesięcznie na ręke i nic nie kupować itp ehhee