Syk spod maski???

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mike_drag
Coś już wiem
Coś już wiem

Witam, mam maly (mam nadzieje) problem, silnik 2500 km po remoncie , wszystko bylo ok, az do czasu gdy 2 razy go przeciagnalem do 6200 obr i teraz wkreca sie tylko do 3000, a potem jak sie dodaje wiecej gazu to obroty praktycznie sie nie podnosza, a spod maski leci dosc glosny syk?????????????????????? O co chodzi , czy ktos sie spodkal z czyms takim????
Pozdrawiam
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Hehe. prosta sprawa, albo masz nieszczelnos w ukladzie dolotowym, albo na ktoryms wezyku od podcisnienia-najczesciej od bov-a, cisnienie ucieka bokiem i dlatego powyzej 3tys nie idzie, 99% to co napisalem.
Mło0dy
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

dokladnie tak jak pisze clicker.jak masz bova to sprawdz bova.jak nie to na wlaczonym silniku zobacz pod maske i obmacaj weze od turbo do przepustnicy dodawajac gazu powinienies bardzo latwo to wychwycic
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jeśli na biegu jałowym silnik pracuje stabilnie, i do tych 3k obr też nie ma zakłóceń w jego pracy, to na biegu jałowym nie znajdziesz nieszczelności, bo tworzy się ona dopiero pod ciśnieniem. Wtedy pozostaje sprawdzenie całego układu dolotowego najlepiej metodą rozkręcenia go i ponownego złożenia, i posprawdzaj wszystkie rurki, rureczki odchodzące od kolektora dolotowego. Nie zapomnij sprawdzić również IC. A jak to nie pomoże, to pozostaje żmudne poszukiwanie pękniętego węża. Tak czy inaczej, gdzieś masz nieszczelność, i dlatego tak syczy.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Awatar użytkownika
mike_drag
Coś już wiem
Coś już wiem

Oki, wyjasnilo sie, na jalowym gasl, bo qrcze rozszczelnilo sie kolanko na rurce od turbiny do ic, ale w taki sposob ze trudno to bylo zobaczyc. Teraz wszystko gra i burczy. Dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”