Mam taki problem. Zegary w 300zx z którego pochodzi silnik były wyskalowane do 180km/h, w 240sx mam tarcze wyskalowaną do 260km/h. Problem polega na tym, że powstało straszne przekłamanie. Dajmy na to jade 20km/h a zegar pokazuje 50km/h z tego względu, że w zegarach od 300zx 20km/h jest w tym samum miejscu na tarczy co 50km/h w zegarach od 240sx. Da się coś z tym zrobić?
I następny problem po włączeniu zapłonu wskazówka od paliwa idzie na maksa do góry ile tylko się da, puki się nie zaprze o ścianke i już nie spada po wyłączeniu zapłonu, wskazówka od obrotomierza wskakuje na 1000obr. Jak uruchomie silnik nie wskazuje obrotów tylko cały czas jest na 1000obr., a wskazówka od wody już w ogóle nawet nie drgnie. Wszystko jest podłączone według serwisówek.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
[ Dodano: Sro 19 Sie, 2009 15:45 ]
Cóż, skoro nikt nie wie to niedobrze, no ale trudno.
A czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jak podepne się do gniazda diagnostycznego consultem to jakiś program będzie w stanie pokazywać aktualną prędkość? Wiem, że obroty, różne temperatury itd są, ale nie mogłem się dopatrzeć czy wśród tych wszystkich zegarków jest też prędkościomierz?
Problem z zegarami
Moderator: Moderator